RECEPTI
Ta francoska torta z mandlji in rumom se zgleduje po klasični torti Gâteau Nantais in je ena najbolj elegantnih in okusnih tort, kar jih boste kdaj jedli.
Je čudovito sočna, z omamno aromo po limoni, mandljih in komaj zaznavnim rumom, ki dlje ko stoji, boljša postaja – zato jo, če le lahko, pripravite dan prej, da se okusi zlijejo med seboj.
Sestavine
Testo
(vsaj) 3/4 skodelice masla na sobni temperaturi (zmehčanega) za namastitev pekača
1/2 skodelice rjavega sladkorja
1/2 skodelice belega sladkorja
1 čajna žlička soli
1/4 čajne žličke mletega muškatnega oreščka
2 skodelici zelo fine blanširane mandljeve moke
4 velika jajca sobne temperature
1/4 skodelice temnega ruma (ali po okusu)
2 čajni žlički sveže naribane limonine lupinice
pred 12 urami