Madžari obožujejo paprike! Polnjene paprike ali töltött paprike so na Madžarskem zelo prilubljene, sploh ob koncu poletja, ko vse prekipeva od zrelih paprik in paradižnika. Polnjene so s kvinojo in črnim fižolom, začinjene pa s pestro mešanico začimb. Vegeterijanske, veganske in brez glutena!
Sestavine:
1 čž olivnega olja
2 stroka česna, sesekljana
½ velike rumene čebule, sesekljane
1/2 pekoče paprike, brez semen in sesekljane
3/4 skodelice nekuhane kvinoje
2 skodelici jušne osnove
400 g kuhanega črnega fižola
1 srednje velik sladek krompir, olupljen in drobno narezan
2 paradižnika, brez semen in drobno narezana
1/2 čž kumine v prahu
Noževa konica čilija v prahu
1/2 čž posušenega origana
1/2 skodelice svežega koriandra, narezanega
1/8 čž popra
1/8 čž soli ali po potrebi več
3 velike rdeče paprike...
Jan 18, 2025