Članek
Polnjene paprike s kvinojo in črnim fižolom
Objavljeno Jan 18, 2025

Madžari obožujejo paprike! Polnjene paprike ali töltött paprike so na Madžarskem zelo prilubljene, sploh ob koncu poletja, ko vse prekipeva od zrelih paprik in paradižnika. Polnjene so s kvinojo in črnim fižolom, začinjene pa s pestro mešanico začimb. Vegeterijanske, veganske in brez glutena!

Sestavine:

1 čž olivnega olja
2 stroka česna, sesekljana
½ velike rumene čebule, sesekljane
1/2 pekoče paprike, brez semen in sesekljane
3/4 skodelice nekuhane kvinoje
2 skodelici jušne osnove
400 g kuhanega črnega fižola
1 srednje velik sladek krompir, olupljen in drobno narezan
2 paradižnika, brez semen in drobno narezana
1/2 čž kumine v prahu
Noževa konica čilija v prahu
1/2 čž posušenega origana
1/2 skodelice svežega koriandra, narezanega
1/8 čž popra
1/8 čž soli ali po potrebi več
3 velike rdeče paprike...

Pridobi si recept

#Paradižnik #Krompir #Čebula #Česen #Madžarska #Fižol #Kvinoja #Paprike #Z začimb #Veganske