Članek
Dušeno kislo zelje s prekajenim mesom
Objavljeno Jan 18, 2025

Dušeno kislo zelje s klobaso in prekajenim mesom ter kuhanim krompirjem je jed, ki se še posebej prileže ob nižjih temperaturah. Kislo zelje je zakladnica vitaminov, zlasti vitamina C, klobasa in prekajeno meso pa dodata bogat, dimljen okus. To je jed, ki izvira iz osrednje Evrope, predvsem iz Nemčije, Slovenije in Poljske, kjer so različne različice te preproste, a nasitne kombinacije že dolgo priljubljene. Priprava te jedi je preprosta in hitra, rezultat pa izjemno okusen in hranljiv obrok, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše gurmane.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

500 g kislega zelja,
2 večji krompirja,
2 prekajeni klobasi (kranjska ali druga poljubna vrsta),
300 g prekajenega mesa (lahko uporabite rebra, vratovino ali drug kos),
2 žlici svinjske masti ali olja,
1 čebula,
2 stroka česna,
lovorjev list,
1 žlička kumine,...

Celoten recept

#Slovenija #Recept #Nemčija #Poljska #Krompir #Meso #VitaminC #Zelje #Klobasa #Gurman