Članek
Čokoladna torta
Objavljeno Jan 24, 2025

Čokoladna torta je najbolj klasičen okus torte, ki nas spemlja že od otroštva. Pripravimo jo lahko na tisoč različnih načinov, tole pa je moja verzija klasične, vsem dobro znane sladice.

Recept je narejen tako, da vam dopušča veliko prostora za kreativnost.

Biskvit lahko za klasično verzijo namočite s sladko vodo, dodate ji lahko tudi rum. Po želji biskvite lahko za drugačen odtenek okusa namočite s kakavom, mlekom ali čokoladnim mlekom. Če ga namočite s sokom ali kompotom bo tortica dobila bolj sadno osvežilen okus.

V kremo lahko dodate sveže ali zamrznjeno sadje in okus dodatno popestrite. Ko kremo premažete čez biskvit jo preprosto posujte s svežim ali zamrznjenim sadje, s prsti ga potisnite v kremo in prekrijte z biskvitom. Dodajate lahko vse od jagod, malin, borovnic, breskev, mešanega sadja.. Vsaka kombinacija je odličnega okusa in se lepo poda k okusu čokolade.

Sestavine

Biskvit

4 Manjša jajca
ščep Sol
220g Sladkor
0.5dl Olje
1dl Jogurt 3,2%
170g Gladka moka
30g Kakav v prahu...

Pojdi na članek

#Sadje #Jagode #Recept #Maline #Borovnice #Biskvit #Čokolada #Torta #Kakav #Krema