Članek
MED ŽIVALIMI OBSTAJAJO TIGRI, LEVI, ... PA TUDI MAJHNI POSLUŠNI KUŽKI (SE JIM OPRAVIČUJEMO) ...
Objavljeno Jun 06, 2022

Prevod https://stuartbramhall.wordpress.com/2022/05/30/africa-objects-to-us-proposal-on-controversial-ihr-who-amendments/

Afrika nasprotuje predlogu ZDA o kontroverznih spremembah IHR (SZO).

Objavljeno 30. maja 2022

Avtor:

Vzemite moč nazaj

Medtem Indija odkrije nepravilnosti v finančni reviziji SZO

V redkem prikazu afriške moči in solidarnosti je več afriških držav članic nasprotovalo predlaganim spremembam mednarodnih zdravstvenih predpisov, o katerih so ta teden razpravljali na Svetovni zdravstveni skupščini 75 – poteza bi, po mnenju mnogih, lahko omajala prevlado Svetovne zdravstvene organizacije.

Dobro umeščen vir je povedal: »Resolucija o spremembah IHR ni bila sprejeta na WHA, saj so bile afriške države zaskrbljene zaradi neustreznega posvetovanja med državami članicami in je bil proces hiter. Bocvana je prebrala izjavo v imenu 47 članov AFRO in jaz sem bil osebno prisoten.

Po navedbah Reutersa bi "Afrika, če bi še naprej zadrževala podporo, lahko blokirala edino od konkretnih reform, ki se pričakujejo od srečanja, kar bi zmanjšalo upanje, da se bodo članice združile pri reformah za krepitev pravil zdravstvene agencije ZN, ki si želi osrednje vloge pri globalni zdravstveni politiki."

IHR želi določiti in podrobno opredeliti obveznosti članov SZO glede izrednih razmer na področju javnega zdravja in drugih zdravstvenih zadev. Vlada Združenih držav je predlagala 13 kontroverznih sprememb IHR, ki generalnemu direktorju Tedrosu dajejo enostransko pooblastilo za razglasitev dejanskih ali potencialnih zdravstvenih izrednih razmer in pričakujejo odziv v 48 urah.

Osnutek predloga, ki še ni uradno določen, je usmerjen tudi v spremembe 59. člena IHR in bi pospešil uvajanje prihodnjih sprememb.

Upoštevajte, da je nekaj držav pri WHA IHR predložilo osnutke resolucij, ki bi se morale, vsaj v skladu s procesom WHO, obravnavati štiri mesece. Te države so Avstralija, Bosna in Hercegovina, Kolumbija, Evropska unija in njene države članice, Japonska, Monako, Republika Koreja, Združeno kraljestvo Velike Britanije, Severna Irska in Združene države Amerike.

Afriška delegacija #WHA75 je izrazila zadržke glede teh sprememb IHR, češ da je treba vse reforme obravnavati skupaj kot del "holističnega svežnja" v kasnejši fazi.

"Afriška regija deli stališče, da proces ne bi smeli biti hiter...," je v imenu afriške regije skupščini v torek povedal Moses Keetile, namestnik stalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje Bocvane.

"Ugotavljamo, da gredo prehitro in s tovrstnimi reformami ni mogoče prehitevati," je dejal zaskrbljeni afriški delegat v Ženevi. Ameriška misija v Ženevi se na prošnjo Reutersa za komentar ni odzvala.

Pojavlja se BRIMI: Brazilija, Rusija, Iran, Malezija in Indija

Brazilija in Rusija sta del pobude BRICS z Brazilijo, Rusijo, Indijo, Kitajsko in Južno Afriko. Poročajo, da sta Iran in Malezija prav tako izrazila zadržke do predlaganih sprememb IHR, medtem ko se zdi, da bosta Rusija in Brazilija naredili velike korake na področju mednarodnih zdravstvenih politik ali morda celo izstopili iz WHO. Medtem je Indija izrazila revizijske pomisleke glede nepravilnosti pri finančnih podatkih SZO.

Opazovalec Svetovne zdravstvene skupščine v imenu civilne družbe je dejal: »Samo za vašo vednost, o zunanji reviziji, ki jo je opravila indijska ekipa, ki je včeraj med finančnim odborom izjavila, da so zelo razočarani, ker je WHO prezrla njihovo revizijo«.

[…]

Časovni okvir, podvajanje in zapravljanje virov financiranja

Razprave o spremembah IHR potekajo vzporedno z govoricami o morebitni novi pogodbi o pandemiji (#PandemicAccord), kar vzbuja zaskrbljenost glede podvajanja in zapravljanja sredstev, predanih SZO.

Glede na pot se zdi, da se bodo tako spremembe IHR kot novi sporazum o pandemiji, če bo uspešen, pojavili na svetu leta 2024, razen če se države odločijo zmanjšati moč SZO in prevzeti skrb za svoje zdravje.

Ta datum 2024 je bil poudarjen v delovni skupini za spremembe IHR: »Delegati so pozdravili končno poročilo delovne skupine o krepitvi pripravljenosti SZO in odzivu na izredne zdravstvene razmere, v katerem je med drugim predlagala postopek za nadaljnje morebitne spremembe IHR (2005). Strinjali so se, da bo skupina s spremenjenim mandatom in imenom (»Delovna skupina za spremembe IHR« (WGIHR)) nadaljevala izključno z obravnavo predlaganih sprememb IHR. Države članice so od generalnega direktorja zahtevale tudi, da skliče odbor za pregled IHR, ki bo pripravil tehnična priporočila o predlaganih spremembah, ki bi jih lahko predložili. Delovna skupina bo predlagala paket ciljno usmerjenih sprememb v obravnavo sedeminsedemdeseti zdravstveni skupščini.

"Več držav v razvoju je dejalo, da ima WHO preveč platform za pogajanja in da jih preprosto ni mogoče obvladovati," je dejal Nithin Ramakrishnan, svetovalec mreže tretjega sveta.

Ameriški senatorji začenjajo odrivati pretiravanje SZO-ja

Kot poroča Daily Caller, je republikanski senator Ron Johnson "v četrtek predstavil zakonodajo, ki bi premoč Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) potisnila nazaj in zagotovila, da je moč Senata nad pogodbo o pandemiji.

The Daily Caller je najprej pridobil zakonodajo z naslovom No WHO pandemic Preparedness Treaty Without Senat Approval Act (op. prev.: Akt proti pogodbi o pandemijski pripravljenosti SZO-ja brez strinjanja Senata), ki jo je vložil Johnson in ima 15 sosponzorjev. Predlog zakona omenja, da SZO ustanavlja medvladno pogajalsko telo (INB), in če bo sprejet, bi zahteval, da se vsak dogovor, ki ga pripravi INB, predloži senatu kot pogodba, da se zagotovi večja preglednost upravljanja.

Zakonodajalci menijo, da se morajo začeti boriti, da bi preprečili, da bi SZO ustvarila INB.

»Svetovni zdravstveni organizaciji je skupaj z našimi zveznimi zdravstvenimi agencijami klavrno spodletelo pri njihovem odzivu na COVID-19. Njen neuspeh ne bi smel biti nagrajen z novo mednarodno pogodbo, ki bi povečala njeno moč na račun ameriške suverenosti. SZO potrebuje večjo odgovornost in preglednost,« je Johnson povedal za Daily Caller, preden je uradno predstavil zakonodajo.

"Ta predlog zakona Bidenovi administraciji pojasnjuje, da je treba vsak nov sporazum SZO o pandemiji šteti za pogodbo in predložiti senatu v ratifikacijo. O suverenosti Združenih držav se ni mogoče pogajati," je nadaljeval Johnson.

[…]

Via https://shabnampalesamohamed.substack.com/p/africa-objects-to-us-proposal-on?s=r

========================================================

========================================================

Prevod https://stuartbramhall.wordpress.com/2022/06/01/who-forced-into-humiliating-backdown/

WHO prisiljen v ponižujoče nazadovanje

Objavljeno na 1. junija 2022

Avtor: Stephen Andrew Mirani

En narod

Danes iz Ženeve prihajajo odlične novice!

Kot večina od vas ve, je Svetovna zdravstvena skupščina zadnjih 7 dni razmišljala o Bidenovih 13 spornih spremembah mednarodnih zdravstvenih predpisov .

Uradni delegati iz bogatih razvitih držav, kot so Avstralija, Združeno kraljestvo in ZDA, so močno podprli amandmaje in pozvali druge države, naj se jim pridružijo pri odpisu suverenosti svojih držav.

Prvi znak, da stvari morda ne bodo šle v smeri globalistov, pa je prišel v sredo, 25. maja, ko je bil prav tako dan Afrike.

Bocvana je prebrala izjavo v imenu svojih 47 članov AFRO, v kateri je dejala, da bodo kolektivno zadržali podporo "reformam", zaradi česar so bili številni afriški člani zelo zaskrbljeni.

Več drugih držav je prav tako dejalo, da imajo zadržke glede sprememb in jih tudi ne bodo podprle.

Te so vključevale Brazilijo, Rusijo, Indijo, Kitajsko, Južno Afriko, Iran in Malezijo. Zlasti Brazilija je dejala, da bo v celoti izstopila iz Svetovne zdravstvene organizacije, namesto da bi dovolila, da za njene prebivalce veljajo nove spremembe.

Na koncu so se bili SZO in njeni bogati podporniki prisiljeni umakniti.

Niso pa obupali – daleč od tega. Namesto tega so naredili to, kar vedno počnejo, in 'se zasukali'.

Na njihovo zahtevo je bila sklicana nova delovna skupina, ki bo pripravila "tehnična priporočila o predlaganih spremembah", ki bodo ponovno predložena skupaj s pogodbo o pandemiji na 77. zasedanju skupščine zdravstva leta 2024.

Veliko odpora je bilo tudi pri republikancih v ZDA, saj so številni predlagali nove zakone, ki dajejo kongresu/senatu ZDA pooblastila, da preglasijo vse mandate ali direktive SZO, izdane kot del kakršnih koli mednarodnih sporazumov.

Eden, imenovan "No WHO pandemic Preparedness Treaty Without Senate Approval Act", ima 15 sosponzorjev in ga je senatu v četrtek predstavil republikanski senator Ron Johnson, ki je dejal, da "o suverenosti Združenih držav ni mogoče pogajati".

[…]

Preko https://www.onenation.org.au/who-forced-into-humiliating-backdown