Članek
USTAVA RS V 39. ČLENU DEFINIRA SVOBODO IZRAŽANJA ...
Objavljeno Jun 29, 2022

Ustava RS

------------------------------------------------------------------------

39. člen
(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja. Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.

40. člen
(pravica do popravka in odgovora)

Zagotovljena je pravica do popravka objavljenega obvestila, s katerim sta prizadeta pravica ali interes posameznika, organizacije ali organa, in prav tako je zagotovljena pravica do odgovora na objavljeno informacijo.

41. člen
(svoboda vesti)
Izpovedovanje vere in drugih opredelitev v zasebnem in javnem življenju je svobodno. Nihče se ni dolžan opredeliti glede svojega verskega ali drugega prepričanja. Starši imajo pravico, da v skladu s svojim prepričanjem zagotavljajo svojim otrokom versko in moralno vzgojo. Usmerjanje otrok glede verske in moralne vzgoje mora biti v skladu z otrokovo starostjo in zrelostjo ter z njegovo svobodo vesti, verske in druge opredelitve ali prepričanja.

------------------------------------------------------------------------

NASLEDNJA VSEBINA NI REKLAMA. FB PROFIL "MASKE DOL", JE DOBIL ZAČASNO PREPOVED NASTOPOV "V ŽIVO" GA. ANICA BIDAR. V SKLADU Z USTAVO RS, NASLEDNJA VSEBINA JE PREVZETA S FB PROFILA "ANI BIDAR" ZARADI PODAJANJA INFORMACIJ, KI SE, IZ NEKEGA RAZLOGA, POSKUŠAJO DELNO, V CELOTI, ZAČASNO ALI TRAJNO CENZURIRATI (PREPOVEDATI). V KOLIKOR VAS TAKŠNA VSEBINA NE ZANIMA, PROSIMO, DA NE BERETE NAPREJ. INFORMACIJE SE PODAJAJO ZARADI TEGA, DA SI VSAK LAHKO USTVARI SVOJE MNENJE.

V KOLIKOR UGOTOVIMO ŠE KAKŠNE POSKUSE PRIKRIVANJA, MANIPULIRANJA ALI CENZURIRANJA INFORMACIJ NA SLOVENSKIH FB RAČUNIH, SE BOMO POTRUDILI, DA TUDI NJIH PRENESEMO. HVALA.

Vrstni red objav je od najstarejše proti najnovejše. Datum prevzema objav je 29.06.2022.


Pojasnilo: če se dobro ne vidi, na sliki je podpis za Jugoslavijo