Članek
KRATKA NAVODILA S PRIMERI ...
Objavljeno Jun 29, 2022

Če imate odprt račun na fb lahko sami, brez pomoči fb, "urejate" objave, komentarje pa še marsikaj. Nekdo (zlonameren) bi lahko rekel "da se lahko manipulira", ampak to ni namen tega prispevka.

Namen je, da se na dveh primerih pokaže kako sami lahko urejate komentarje na lastne prispevke in s tem, mogoče, raziščete kakšna orodja in možnosti nastavitev vam je fb dal na voljo.

Primer 1. - Na nekem fb računu je 18.06.2022 ob 06:05 objavljen komentar na en prispevek (slika 1). Po objavi je komentar viden (slika 2), komentar pred tem je obkrožen (zaradi reference) in takrat je bil prispevek objavljen že 10 ur.

Ko je bil prispevek star 11 ur (slika 3), za referenčnim komentarjem ni več bilo omenjenega komentarja.

Zaradi tehničnih (ne)zmožnosti PublishWall-a, so tisti deli slik povečani.


slika 1



slika 2



slika 3

Primer 2. - Na nekem fb računu je 18.06.2022 ob 05:58 objavljen komentar na en prispevek (slika 4). Po 37 minutah je bil komentar viden (slika 5), ampak samo v primeru, če ste izbrali "Vsi komentarji", ali "Najstarejši" (izbire "Najnovejši" ni na voljo) - na sliki je komentar na prvem mestu zaradi tega, ker ga je iskal lastnik komentarja (tudi to je pomembno za vidnost).  Torej, komentar NI umaknjen (pobrisan) ampak je zelo hitro po objavi bil zelo nizko (večina obiskovalcev, po navadi, ne lista cele vrste komentarjev). Če je bila v filtru izbrana opcija "Najustreznejši", komentar ni bil prikazan.


slika 4


slika 5

Upamo, da je bilo koristno.

Srečno in, če boste še naprej uporabljali fb, imejte v mislih, da tudi vas lahko doleti kakšna "kazen" (po pravilih fb), če nekdo (ali nekdo namesto nekoga) prijavi vas, ali vaš prispevek ali ... kot žalitev (seveda vam fb, zaradi privatnosti, NE BO razkril kdo vas je prijavil).

P.s.:

Glede samih komentarjev iz primerov lahko predpostavljamo, da so bili umaknjeni oziroma potisnjeni proti koncu komentarjev, ker lastnikom računov niso bili všeč.