Članek

"Uživanje v občutkih ugodja v lastnem telesu":

Berlinski senat želi uvesti "prostore za individualna doživetja" za 3 letne otroke
Objavljeno Feb 26, 2024

Berlinski senat je predstavil nov program za izobraževanje otrok v vrtcih. V skladu s programom naj bi za otroke, stare od tri do šest let, vzpostavili "prostore za individualna doživetja", da bi jim omogočili "uživanje v občutkih ugodja v lastnem telesu".

Župan Kai Wegner: Njegov senat proizvaja škandalozni papir Foto: picture alliance / Geisler-Fotopress | Brigitte Dummer/Geisler-Fotopres /// Screenshot JF MOntage: JF

Berlinski senatni oddelek za izobraževanje, mladino in družino namerava sprejeti nov "Berlinski izobraževalni program za otroke in vrtce". O tem je poročal časopis Junge Freiheit. Zadnji, enako poimenovan program je bil sprejet leta 2014. Berlinski senat zdaj očitno načrtuje posodobitev programa.

V osnutku berlinska vlada poziva k vzpostavitvi "individualnih prostorov za izkušnje". Ti prostori so potrebni, da bi majhnim otrokom omogočili "uživanje v občutkih ugodja v lastnem telesu". Dokument nadaljuje: "Otroci odkrivajo svoja spolovila, jih intenzivno raziskujejo in želijo te izkušnje deliti z drugimi otroki. Radi se igrajo in odkrivajo svoja telesa, na primer z igro vlog ali gibalnimi igrami."

Vendar se je treba izogibati analni in oralni penetraciji majhnih otrok "zaradi nevarnosti poškodb". Otroke je treba med temi (pre)spolnimi dejanji "spremljati s skupnimi dogovori", je zapisano v dokumentu. Senat kot cilj navaja, da bi morali otroci v vrtcih razviti "spolnosti prijazen in čutenje spodbujajoč odnos".

Otroci, stari od tri do šest let, se morajo soočiti tudi z vprašanji spola in raznolikosti. Učitelji so spodbujeni k "spolno občutljivemu" načinu dela. Vedeti morajo, "kako se posamezni otrok oblikuje". Da bi to približali otroku, se priporoča uporaba "slikanic", ki "podpirajo afirmativen odnos do spolnosti".

Senat za izobraževanje o sedanjem berlinskem izobraževalnem programu za vrtce in vzgojiteljice pojasnjuje naslednje: "Opisuje osnovna znanja, spretnosti in sposobnosti, ki jih otrok potrebuje za uspeh v življenju". In dalje: "Na podlagi tega pojasnjuje, s katerimi vsebinami je treba otroke seznaniti in kako jim lahko pomagamo glede na njihovo individualno stopnjo razvoja in nagnjenja."

V zvezi s sedanjim programom berlinski senat nadalje pojasnjuje, da "berlinski izobraževalni program za otroke in vrtce" ponuja "zavezujoč, znanstveno utemeljen in strokovno preizkušen okvir usmeritve". Navodila so namenjena neposredno vzgojiteljem.

Vir: https://apollo-news.net/geniessen-von-lustgefuehlen-am-eigenen-koerper-berliner-senat-will-individuelle-erfahrungsraeume-fuer-3-jaehrige-einfuehren/