Članek
GOTOVINA ALI V ČIGAVI LASTI SMO
Objavljeno Mar 12, 2024

Torej, naša vlada meni (ne glede na več kot 50.000 podpisov), da zapis pravice do uporabe gotovine v Ustavo RS ni primeren za nadaljnjo obravnavo.
Zdi se nam, da so (odgovorni) ljudje iz Vlade namenoma ali po naključju popolnoma zgrešili bistvo.
Če so namenoma, potem bi morali zapustiti svoje položaje, saj delajo proti volji državljanov. Če so naključno, potem bi morali zapustiti svoje položaje, ker zanje niso kompetentni.
Državljani so s svojimi podpisi zahtevali, da se pravica do uporabe gotovinskega načina plačevanja vključi v Ustavo RS.
Državljani s svojimi podpisi NISO zahtevali, da se v Ustavo RS vključi pravica do uporabe valute EUR.
Zato celotno pojasnilo vlade ni primerno za nadaljnjo obravnavo.
Razlagamo ga lahko celo kot klasičen primer skrivanja za EU in njeno zakonodajo glede uporabe EUR.
Prav tako bi iz te razlage lahko kdo opazil, da Vlada posredno priznava, da RS ni samostojna in neodvisna država (vsaj kar zadeva monetarni sistem) in da nobena država v celotni EU (ki je sprejela EUR) nima nobenih pristojnosti glede digitalne valute (digitalni EUR), temveč je za to pristojna le Evropska centralna banka (ECB) - torej bančna institucija, ki jo upravlja in v kateri so zaposleni ljudje, ki jih v Evropi nihče ni izvolil.

Kot je razvidno iz "Predloga za začetek postopka za spremembo Ustave RS" predlagani dodatni člen ne omenja nobene valute.


Kaj pomeni, če je v Ustavo dodan omenjeni člen?

Ker je Ustava najvišji zakonodajni akt, to pomeni, da je pravica do gotovine in njene uporabe zagotovljena, ne glede na to katera je uradna valuta, kdo je trenutno v Vladi ter, da Zakonodaja, vse finančne institucije (domače ali tuje) ter celotno gospodarstvo morajo biti oz. delovati v skladu z omenjenim predlaganim členom.

Ustava neke države zagotavlja suverenost, samostojnost ter pravila, ki jih želijo državljani te države, ne glede na to kdo je trenutno predsednik, premier, minister ipd. ali ima ali nima kakršnakoli potrdila (zdravniška ali druga), da je sposoben/na opravljati delo za katero je plačan s strani državljank in državljanov RS.

Vsaj tako bi to moralo biti.

Ali se nekdo v Vladi tega boji?

ps - če nekdo misli da bodo kakšne posledice s strani EU, če bo Slovenija primarno delala za lastno dobrobit ter za dobrobit lastnih državljanov, naj razmisli še enkrat.

Primer: Švedska, Danska, Poljska, Češka, Madžarska, Romunija, Bolgarija ... imajo še vedno lastne valute in NISO odvisni od nekaterih ESCB-jev, ECB-jev in kdo ve od koga še, pa ni videti, da trpijo zaradi tega.

Drugi primer (ni v zvezi financ): Španija, Ciper, Slovaška, Romunija, Grčija niso priznale Kosova kot države, pa tudi ni videti, da trpijo.

Skratka, na koncu se lahko postavi vprašanje ali imamo (oz. tisti, ki so izvoljeni, da nas predstavljajo) lastno mišljenje in hrbtenico, ki se upošteva v skupnosti "enakopravnih držav članic EU", ali tega nimamo ali, pač, ne želimo imeti.

Namreč, če je funkcija Vlade in državnih organov, da samo upoštevajo tisto kar jim EU pove (odloči/določi), bi bilo mogoče smiselno in v duhu "dobrega gospodarja", da se ukinejo in Vlada in državni in zakonodajni organi ter da ljudstvo voli samo predstavnike za evropski Parlament. S tem bi se prišparalo veliko davkoplačevalskega denarja, ki bi se lahko uporabil za druge, bolj koristne namene (če bo EU ali lastnik RS to dovolil, seveda).

Zgornji tekst je napisan v skladu z 39. členom Ustave RS


39. člen
(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in
drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.
Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu
utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Ustava RS: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=USTA1