Članek
IN KAJ ZDAJ - "DRAGI NAŠI POŠKODOVANI IN UMRLI, OPRAVIČUJEMO SE VAM ... VAŠ PFIZER ... (DO NASLEDNJIČ)"
Objavljeno Apr 09, 2024

Preverjeno (Fact checked)

9. April, 2024 Sean Adl-Tabatabai
Družba Pfizer se je morala opravičiti zaradi zavajajočih oglasov o svojih nevarnih cepivih mRNA



Podjetje Pfizer se je bilo prisiljeno opravičiti javnosti, ker je javnosti posredovalo napačne in zavajajoče trditve o svojih nevarnih injekcijah mRNA.

Britanska regulativna agencija je ugotovila, da so vodilni uslužbenci podjetja Pfizer "diskreditirali" veliko farmacevtsko industrijo, ko so v tvitih o cepivu COVID-19 navajali zavajajoče trditve, s katerimi so promovirali "zdravilo brez licence", je v nedeljo poročal The Telegraph.

100percentfedup.com poroča: The Defender iz Združenega kraljestva poroča:

Organ za kodeks ravnanja z zdravili na recept (PMCPA), neodvisni samoregulativni organ, ki ga je ustanovilo Združenje britanske farmacevtske industrije, je odločil, da je podjetje kršilo pet pravil iz kodeksa ravnanja za oglaševanje.

Organ za nadzor farmacevtske industrije v Združenem kraljestvu UsForThem je pritožbo pri organu PMCPA vložil februarja 2023. Pritožba se je nanašala na tvite vodilnih uslužbencev družbe Pfizer, vključno z britanskim medicinskim direktorjem Berkeleyjem Phillipsom, iz leta 2020. V času vložitve pritožbe so bili tviti še vedno vidni v družbenih medijih.

Organizacija je trdila, da je družba Pfizer "zavajajoče in nezakonito promovirala svoje cepivo COVID-19", saj je poročala o zelo visokih relativnih stopnjah učinkovitosti, ne da bi zagotovila informacije o absolutnih stopnjah učinkovitosti ali zahtevane informacije o varnosti.

Organizacija UsForThem je dejala, da je bilo pomembno vložiti pritožbo dve leti pozneje, saj je bilo "takšno napačno ravnanje še bolj razširjeno", kot so mislili prej, in je segalo "vse do vrha" Pfizerjevega delovanja v Združenem kraljestvu ter se je "očitno nadaljevalo vse do danes".

Daniel O'Conner iz podjetja Trial Site News, ki je prav tako poročalo o tej zgodbi, je za portal The Defender povedal: "Ravnanje podjetja Pfizer je bilo v času pandemije resnično nezaslišano. In seveda cilj - velik denar."

O'Connor je dejal, da je Pfizerjevo "korporativno obnašanje med pandemijo", kot ga razkrivajo ta in druge sodbe PMCPA, "prav tako zahrbtno" kot težave z regulativnimi potmi za zdravila in velike napake v samih kliničnih preskušanjih, ki jih je spremljal Trial Site News.

Dodal je, da je podjetje Pfizer med najhujšo pandemijo v tem stoletju delovalo kot "nesprejemljivo dobičkonosno podjetje". "Vprašanje, ki se nam zastavlja, je, kdo jih je pooblastil v vladi."

Pritožba se je osredotočila na tvit, ki ga je na Twitterju delil Pfizerjev Phillips, zdaj X, prvotno pa ga je objavil Pfizerjev uslužbenec iz ZDA.

"Naš kandidat za cepivo je 95-odstotno učinkovit pri preprečevanju COVID-19 in 94-odstotno učinkovit pri ljudeh, starejših od 65 let. Vse podatke bomo v nekaj dneh predložili zdravstvenim organom. Hvala vsem prostovoljcem v našem preskušanju in vsem, ki se neutrudno borijo proti tej pandemiji."

Preiskovalna komisija PMCPA je ugotovila, da so štirje zaposleni v podjetju Pfizer v Združenem kraljestvu ponovno tvitnili objavo, drugi pa so jo "všečkali". Po njihovem mnenju je bilo verjetno, da so tvit videli tudi predstavniki javnosti in zdravstveni delavci.

Komisija se je strinjala z obtožbami organizacije UsForThem, da je sporočilo vsebovalo omejene informacije o učinkovitosti in nobenih informacij o varnosti, s čimer so bila kršena pravila o zavajanju javnosti in zagotavljanju natančnih podatkov o varnosti.

Odbor je tudi poudaril, da obstoječi kodeksi ravnanja prepovedujejo promocijo zdravil pred pridobitvijo dovoljenja za promet z njimi. Kljub temu so tviti zaposlenih družbe Pfizer neposredno kršili kodekse in povzročili, da se je "zdravstvenim delavcem in javnosti v Združenem kraljestvu na Twitterju proaktivno razširjalo nedovoljeno zdravilo", je ugotovil odbor.

Tviti so kršili tudi Pfizerjevo lastno politiko, ki zaposlenim v podjetju Pfizer prepoveduje interakcijo z družbenimi mediji, povezanimi z zdravili in cepivi podjetja.

Odbor PMCPA je sklenil, da je "podjetje Pfizer diskreditiralo farmacevtsko industrijo in zmanjšalo zaupanje vanjo", kar je resna graja, ki si jo pridržuje za resne kršitve, kot je bila ta, ko je podjetje promoviralo zdravilo, še preden je bilo odobreno.

Primeri, za katere je bilo ugotovljeno, da so diskreditirali industrijo, so objavljeni v medicinskem, farmacevtskem in negovalnem tisku.

Tiskovni predstavnik podjetja Pfizer v Združenem kraljestvu je dejal, da podjetje "v celoti priznava in sprejema težave, na katere je opozorila ta sodba PMCPA", in da mu je "zelo žal", kot navaja The Telegraph.

Podjetje Pfizer je tudi sporočilo, da bo pregledalo uporabo družbenih medijev svojih zaposlenih, da bi zagotovilo njihovo skladnost z veljavnimi kodeksi in preprečilo tovrstne težave v prihodnosti.

Časnik je tudi poročal, da je Phillips, čigar ponovni tvit je bil v prvi vrsti sporen, dejal, da je bila objava "naključna in nenamerna". Dodal je: "Kljub temu smo takoj sprejeli sodbo v zadevi in storili vse, kar je v naši moči, da bi zagotovili, da naši zaposleni pri uporabi svojih osebnih družbenih medijev upoštevajo našo strogo politiko družbenih medijev in kodeks ravnanja v panogi."

Regulator je podjetje Pfizer zaradi neetične promocije cepiva COVID-19 šestkrat opomnil.

Agencija je 4. marca, nekaj dni po tem, ko je PMCPA objavila odločbo o tvitih iz leta 2020, ki so promovirali cepivo, objavila tudi drugo odločbo, v kateri je ugotovila, da je družba Pfizer kršila še eno določbo kodeksa ravnanja, in sicer s tvitom družbe Pfizer UK iz leta 2022, ki "ni ohranil poklicnih standardov".

Ta odločba, ki je bila prav tako izdana kot odgovor na pritožbo, ki jo je vložila organizacija UsForThem, se je nanašala na serijo treh tvitov, objavljenih na Twitterju družbe Pfizer UK, ki so vključevali povezavo do članka Pulse Today.

V tem tvitu je bilo zapisano:

"[naš] [imenovani visoki zdravstveni uslužbenec družbe Pfizer] pojasnjuje, kako uničujoče posledice imajo lahko bolezni dihal v hladnejših mesecih. #WinterPressures."

Tvit je bil povezan s promocijskim člankom - ponovno objavljenim tukaj -, ki ga je naročil Pfizer na spletnem mestu za zdravstvene delavce, vendar ni bil jasno označen kot promocijska vsebina, ki jo je plačal Pfizer.

PMCPA je v tem primeru izjavila, da jo skrbi, da so bili tviti na voljo širši javnosti, medtem ko je bilo gradivo v članku na portalu PulseToday namenjeno zdravstvenim delavcem. S tem so bili kršeni visoki standardi, vzpostavljeni s kodeksi ravnanja, so dejali regulatorji.

Februarja 2023 je agencija ugotovila, da je izvršni direktor družbe Pfizer, doktor Albert Bourla, v intervjuju za BBC podal "zavajajoče" in "nekvalificirane" komentarje, s katerimi je spodbujal uporabo cepiva COVID-19 mRNA za majhne otroke.

Torej niste zadovoljni z zamislijo o brezplačnem krompirčku za nadomestilo?

Kaj pa tole.

Kaj če bi zaplenili VSE njihovo premoženje in ga razdelili med vse prizadete?

Mislim, da je to najmanj, kar je potrebno.

Potem bomo morda zmolili molitev za glavnega izvršnega direktorja družbe Pfizer Alberta Bourlo, ko bo stopal po zadnjih stopnicah.

Morda.

Presenečen sem, da tistih v podjetju Pfizer še ni pozdravila množica z vilami in vrvjo.

Ne glede na to, kolikokrat so ljudje, ki so bili v nasprotju z "znanostjo", odrešeni, to nikoli ni dovolj.

Injekcije, ki naj bi ustavile zdravilo Covid, tega ne storijo.

Zdravila, za katera so nekatere govoreče glave trdile, da so neučinkovita, so se izkazala za koristna.

In zdaj smo prišli do farmacevtskega "prebojnega" zdravila Paxlovid.

Nova študija iz revije New England Journal of Medicine (NEJM) je pokazala, da zdravilo Paxlovid, kombinacija nirmatrevirja in ritonavirja, ne pomaga ljudem z boleznijo Covid-19.

Tukaj je del zaključka študije iz NEMJ:

Čas do trajne ublažitve vseh znakov in simptomov Covid-19 se ni bistveno razlikoval med udeleženci, ki so prejemali nirmatrelvir–ritonavir, in tistimi, ki so prejemali placebo.


Nedavna študija marsikoga ni presenetila.

Še pred kratkim je bila takšna nezaslišana trditev o odobrenem sredstvu Covid razlog za utišanje v družabnih medijih.

A čeprav to morda ne velja več, je verjetnost, da bodo glavni mediji poročali o tem neuspehu, majhna.

Kljub temu je to še eno pero v klobuk vsem, ki so dvomili o učinkovitosti teh novih zdravil.

Po prihodu Paxlovida na trg so ljudje opozarjali še na to, da se zdi, da povečuje možnost ponovne okužbe z boleznijo, ki naj bi jo preprečeval.

Kaj še naredi Paxlovid tistim, ki ga jemljejo?

Mnogi so bili leta nadlegovani zaradi širjenja »napačnih informacij« o Covidu in njegovih možnih zdravilih.

Bo kdo kdaj odgovarjal za odobritev zdravil, ki so v najboljšem primeru popolnoma neučinkovita in zapravljanje denarja?


Tukaj je izbruh iz preteklosti, ko je NBC News pred skoraj dvema letoma pisal o Paxlovidu, ki povečuje možnosti za 'ponovno virusno breme':

Znanstvena dokumentacija o ponovitvi bolezni po pakslovidu je na voljo od lanske jeseni. Družba Pfizer je pri FDA vložila vlogo za dovoljenje za nujno uporabo zdravila Paxlovid, v kateri je navedla, da se je v s placebom nadzorovanem kliničnem preskušanju, ki je vključevalo 2.246 udeležencev, "okoli 10. ali 14. dne po začetku zdravljenja pri več udeležencih ponovno povečala raven RNA SARS-CoV-2".

Tiskovni predstavnik družbe Pfizer Longley je v izjavi povedal, da so se v kliničnem preskušanju zdravila Paxlovid redki primeri ponovnega pojava koronavirusov kmalu po zaključku zdravljenja pojavljali v podobni meri kot pri tistih, ki so prejemali placebo.

"Nismo opazili povezave med opaženim povečanjem virusne obremenitve in kasnejšo hudo boleznijo," je dejal Longley. "Čeprav je še prezgodaj za ugotavljanje vzroka, to nakazuje, da opazovano povečanje virusne obremenitve verjetno ni povezano z zdravilom Paxlovid."

Vir: https://thepeoplesvoice.tv/pfizer-forced-to-apologise-for-peddling-dangerous-fake-news-about-mrna-shots/

*** Prevedeno z www.DeepL.com/Translator (free version) ***