Članek
ALI RES POTREBUJEMO EU POSLANCE oz. ALI STE ZA TO, DA JE SLOVENIJA SVOBODNA, SAMOSTOJNA TER SUVERENA DRŽAVA ...

ALI JE PAČ LAHKO NEKDO DRUGI POOBLAŠČEN, DA ZASTOPA INTERESE LJUDSTVA REPUBLIKE SLOVENIJE ...

Objavljeno Jun 07, 2024

Sicer, v tem (drugem) primeru bi prišparali veliko denarja samo na plačah, ker ne bomo potrebovali, predsednika/co države, predsednika vlade, poslance, ministre, ambasadore ... pa tudi EU poslance ... kje so še sejnine, službene poti, dnevnice, službeni avti ...

Namreč:
Ali Republika Slovenija sploh nekaj samostojno odloča in sicer:
SZO - amandmaji na IHR (ali je ministrica za denar davkoplačevalcev bila v Ženevi samo, da imajo kvorum in da se strinja z vsem, kar je nekdo že pripravil)

Ali se trenutna vlada in kandidati za EU poslance strinjajo z vsebino sprejetega dokumenta (Ki se NE BO več SPREMINJAL): DA ali NE (https://uploads.publishwall.si/publishwall_new/63120/files/6662bcc735c8a.pdf).
Kdaj bo to vprašanje predmet posvetovalnega referenduma, ki se ga stranke in skupine državljanov sicer tako rade poslužujejo? Morda potem, ko se bo končala javna razprava? Saj res, sploh se še ni začela ...

Ali trenutna vlada oz. kandidati za EU poslance lahko pojasnijo zakaj je Republika Slovenija (po podatkih SZO-ja) dala "prostovoljni prispevek" v znesku dobrega pol milijona dolarjev (davkoplačevalski denar - očitno SZO to bolj potrebuje kot državljani Slovenije)

Drži, da sta Rusija in Kitajska (verjetno državi s katerimi se Slovenija lahko primerja) dali več in sicer dobrih 8 mil. dolarjev (Rusija) ter dobrih 4 mil. dolarjev (Kitajska) ampak:
če se pogledajo "prostovoljni prispevki", ki niso od držav, se lahko ugotovi, da je EU prispevala čez 189 mil. dolarjev - čigav je ta denar in kolikšen je bil delež R. Slovenije.
Zanimivo je tudi to, da "prostovoljnega prispevka" ni vplačala nobena druga od republik bivše skupne države Jugoslavije.

Hvala za pozornost.