Članek
TOREJ NISO VEČ "FAKTČEKERJI" AMPAK "MODERATORJI" ...

V SVAKEM PRIMERU BODO SPET "GENIJI", KI VSE ZNAJO IN VSE RAZUMEJO ODLOČALI O TEM KAJ VI, KI STE NEDVOMNO MANJ INTELIGENTNI OD NJIH, LAHO GOVORITE PO INTERNETU ...

Objavljeno Sep 21, 2024

... TER, VERJETNO, TUDI S KOMU SE POGOVARJATE, KER V TAKŠNIH PRIMERIH ZAKONI V VAŠI DRŽAVI. KI SE NANAŠAJO NA PRIVATNOST, NE BODO VELJALI ALI BODO SPREMENJENI ("USKLAJENI") V SKLADU Z NAVODILI, KI JIH BO DOBILA VAŠA VLADA IN VAS PRI TEM NIČ NE BODO VPRAŠALI.

ps - o tem, da se vsak *** lahko pritoži na vas ali vašo skupino ... škoda besed

* * *

Politico: Francija je za obtožnico proti Durovu uporabila „skrivnostno kibernetsko zakonodajo

Victor Zotov 06.09.2024, 10:48

V publikaciji je navedeno, da je bila sprejeta pred 20 leti in se ni nikoli uporabljala.

Francoska vlada je pri vložitvi obtožnice proti ustanovitelju Telegrama Pavlu Durovu uporabila „skrivnostni kibernetski zakon“. O tem poroča Politico.

Publikacija ugotavlja, da sta bili dve od šestih obtožb najmanj opazni na splošnem ozadju, vendar sta povzročili pravi odmev na tehničnem področju. Nanašali sta se na zagotavljanje kriptoloških storitev, katerih namen je zagotavljanje funkcij zaupnosti brez obvezne prijave, ter na zagotavljanje in uvoz kriptoloških sredstev, ki brez obvezne prijave ne zagotavljajo funkcij preverjanja pristnosti ali celovitosti.

Obtožbe temeljijo na zakonu iz leta 2004, ki od podjetij, ki zagotavljajo kriptografske storitve, zahteva, da obvestijo francosko agencijo za kibernetsko varnost ANSSI in hranijo „opis tehničnih značilnosti kriptografskega orodja“ ter izvorno kodo programske opreme. V publikaciji je navedeno, da ta zakonska določba še nikoli ni bila uporabljena, njena uporaba pa je presenetila druge sporočevalce, ki zagotavljajo storitve šifriranja.

Po mnenju avtorjev publikacije s takšnimi „skrivnostnimi zakoni“ nekatere zahodne vlade poskušajo vzpostaviti nadzor nad zasebno korespondenco na internetu. Glavni izvršni direktor podjetja Proton Andy Yen je dejal, da je ta precedens „gospodarski samomor“, ki v trenutku in dramatično spremeni dojemanje ustanoviteljev in vlagateljev.

Pred tem je politolog Aleksander Asafov Durovovo aretacijo povezal s predsedniškimi volitvami v ZDA. Po njegovem mnenju je to, kar se je zgodilo, signal Ilonu Musku in drugim lastnikom družbenih omrežij.

Vir: https://readovka.news/news/204066

* * *

Telegram je po Durovovem pridržanju začel moderirati zasebne pogovore

Opomba: Če se prevarant predstavlja za vas, se obrnite na @NoToScam
V: V programu Telegram je nezakonita vsebina. Kako jo lahko odstranim?
Vse aplikacije Telegram imajo gumbe „
Prijavi“, s katerimi lahko z nekaj dotiki označite nezakonito vsebino za naše moderatorje.
V aplikaciji Telegram za Android tapnite sporočilo in v meniju izberite možnost Report. V operacijskem sistemu iOS pritisnite in pridržite sporočilo. V programu Telegram Desktop, Web ali Telegram za macOS z desno tipko miške kliknite sporočilo in izberite Report. Nato izberite ustrezen razlog.
Uporabite lahko tudi naš e-poštni naslov za samodejno odstranitev abuse@telegram.org. Če pošiljate zahtevo za preklic po elektronski pošti, poskrbite, da vključite
povezave (kot so t.me/... ali @...) do vsebine na

Elizaveta Afanasjeva 06.09.2024, 11:08

Zdaj se lahko vsak uporabnik pritoži zaradi kršitev v kanalu

Messenger Telegram je posodobil svojo politiko zasebnosti in uporabnikom omogočil, da o „nezakoniti vsebini“ poročajo moderatorjem tudi v zasebnih skupinah. O tem poroča oddelek Pogosta vprašanja (FAQ) na spletnem mestu programa Messenger.

Pred pridržanjem ustanovitelja družbenega omrežja Pavla Durova je uprava sporočilnika navedla, da ne obravnava zahtev, povezanih z vsebino zasebnih klepetov in skupin, saj jih je štela za zasebno ozemlje uporabnikov. Zdaj je v posodobljenem oddelku Pogosta vprašanja Telegrama navedeno, da „imajo vse aplikacije Telegram gumb ‚pritožite se‘, ki omogoča prijavo nezakonite vsebine moderatorjem“. To storite tako, da kliknete na sporočilo in v meniju, ki se prikaže, izberete ustrezno možnost. Moderatorji pa morajo pritožbo preučiti in po potrebi odstraniti vsebino ali blokirati kanal.

Pred tem je postalo znano, da je Francija pri vložitvi obtožnice proti Durovu uporabila „skrivnostni kibernetski zakon“. Po poročanju medijev poskušajo nekatere zahodne vlade s takšnimi zakoni vzpostaviti nadzor nad zasebno korespondenco na internetu.

Vir: https://readovka.news/news/204071

* * *

Telegram je začel sodelovati ne le s francoskimi obveščevalnimi službami

Elizaveta Konovalova 21.09.2024, 12:27

Prihajajo tudi povpraševanja iz drugih evropskih držav.

Sodelovanje messenger-ja Telegram s francoskimi organi pregona je „koristilo“ številnim drugim zahodnim državam. To je navedel časnik Le Figaro, ki se sklicuje na vire.

Po navedbah časnika je Pariz po začetku sodelovanja Telegrama s francoskimi organi v okviru preiskav kibernetskega kriminala začel prejemati zahteve za informacije iz Združenih držav Amerike, Južne Koreje in Belgije. Tako je po navedbah medija ena od držav EU lahko pridobila informacije o skupini v sporočilniku, s pomočjo katere je bilo naročenih približno 100 umorov.

Pred tem je postalo znano za še eno spremembo politike zasebnosti v programu Telegram po pridržanju njegovega ustanovitelja Pavla Durova. Zdaj messenger uporabnikom omogoča, da moderatorjem poročajo o „nezakoniti vsebini“ tudi v zasebnih skupinah.

Vir: https://readovka.news/news/205629

*** Prevod narejen z www.DeepL.com/Translator (free version) ***