Članek
ENA SESTRELITEV RUSKEGA LETALA, TRI RAZLAGE DOGODKA?
Objavljeno Nov 25, 2015

Včeraj v torek 24.11.2015 se je kot že vsi vemo zgodil ob meji Sirije s Turčijo incident, pri katerem je Turška zračna obramba Turčije s F16 z raketo sestrelila rusko reaktivno vojaško letalo SU24. Pilota sta se sicer izstrelila, vendar so vsaj enega od njiju med padanjem s padalom ustrelili sirski uporniki ob meji na ozemlju Sirije. Potem so ti uporniki sestrelili še ruski helikopter, ki je prihajal, na pomoč pilotoma...

Kaj se je pravzaprav zares zgodilo?

Objavljam vse tri uradne razlage treh vpletenih držav v incident: Turčije, Rusije in Sirije...

Morda pa so tako različnim geodetskim prikazom leta botrovale uporabe različnih katastrov in so krivi za incident kar geodeti?

1.ANALIZA TURŠKE RAZLAGE ZRAČNE LINIJE RUSKEGA LETALA

BOLJ DETAJLEN POGLED NA PRELET RUSKEGA LETALA POKAŽE, DA SO TRDITVE O "OGROŽANJU" TURŠKEGA TERITORIJA SMEŠNE, POSLEDICE SESTRELITVE RUSKEGA VOJAŠKEGA LETALA NAD SIRSKIM OZEMLJEM PA TRAGIČNO KAZNIVO DEJANJE...

Prikazuje radarsko sliko, ki kaže pot poleta ruskega letala, kakor jo uradno priznava Turčija.

 
Vir: Turčija
Radarsko sliko uporabljeno s prekrivanjem v aerofoto zemljevidu Google Earth.
Fotografija prikazuje:
- Pot leta ruskega letala = svetlo rdeča / roza
- Turška meja (rumena črta = Google Earth, svetlo siva vrstica = radarska slika)
V tem delu ozemlje Turčije sega v zlahka prepoznaven kot "nos" v Sirijo.
Na radarski sliki se vidi, da je rusko letalo, letelo stran vedno v sirskem zračnem prostoru, dvakrat ob temu nosu, tako preko turškega ozemlja.
Kršitev turškega zračnega prostora je bil tam: max. 3000 metrov !!!
Merjeno po Google Earth: 2700 m !! (Kdor ne verjame, naj sam izmeri)
Recimo, da zdaj leti letalo min. 800 km / uro, je bilo v tem "nosu" v max. 13 sekund preleta !!!
Ampak je bolj verjetno, da je letelo veliko hitreje. (Največja hitrost: 2.18 Mach ali 2317 km / h !!!).
....
Za mene, to pomeni:
1. kršitev turški zračni prostor je mogoče opisati kot smešno. Pod normalnimi pogoji mednarodnega prava izvedba turške reakcije, streljanja, ni upravičena. (razen, če bi bili državi v vojni)
2. Rusko letalo nebi moglo biti nikoli sestreljeno nad turškim zračnim prostorom, po mojem mnenju. Ker je časovno okna premajhno (približno 5 -. 13 sec !!)
3. Tako je bilo letalo sestreljeno nad sirskim ozemljem in
je bil kršen sirski zračni prostor s turškimi raketami !!
Ta začetek je zločin, ki ga je treba kaznovati!
Če se izkaže, da je res, da so oba pilota ubili uporniki, je to kaznivo dejanje, ki se šteje kot odvratno.

vir: facebook https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201108965002537&set=a.2154544799451.59104.1721389350&type=3&theater

2.ANALIZA RUSKE RAZLAGE ZRAČNE LINIJE RUSKEGA LETALA

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo podatke o letu uničenega letala SU24, po katerih v nobenem trenutku leta rusko letalo ni kršilo zračnega prostora Turčije in je bilo sestreljeno s strani turških letalskih sil več kot 1km stran od meje na ozemlju Sirije na višini 6000m.

Russia's Defense Ministry has simulated on a map the movements of SU24, was today shot down by a Turkish F16 jet. Turkey justified the shooting so that the SU24 would have violated their airspace for 17 seconds also the Turkish military wants Russian pilots have warned ten times. Russia denies this and maintains that the jet has been at any time in the Turkish airspace and was not even warned in front of launch.

Prevod: Rusiko obrambno ministrstvo je simuliralo na zemljevidu premike SU24, ki je bil danes sestreljeno s turškega F16 reaktivca. Turčija upravičuje streljanje, kot da bi SU24 kršil njihov zračni prostor za 17 sekund, trdijo da je turška vojska Ruska pilota opozorila desetkrat. Rusija to zanika in trdi, da rusko letalo ni bilo nikoli v turškem zračnem prostoru in ni bilo niti posvarjeno pred začetkom sestrelitve.

vir: https://deutsch.rt.com/kurzclips/35733-russisches-verteidigungsministerium-veroffentlicht-flugdaten-abgeschossenen/

3.ANALIZA SIRIJSKE RAZLAGE ZRAČNE LINIJE RUSKEGA LETALA

Syrian Republic

Confirmed: Russian jet was downed by a ‪#‎Turkish‬ air-to-air missile 1 km inside‪#‎Syrian‬ airspace. ‪#‎Turkey‬ violated several international laws with this blatant government-sanctioned terrorist attack.

Also, the second Russian pilot has allegedly been taken hostage by "rebels" in the Lattakian countryside. They are demanding a ransom and for the #Syrian government to release some of their terrorist comrades from prison. Other reports claim the second pilot to have been executed.

(To be updated...)

Prevod: Potrjeno: Rusko reaktivno letalo je bilo sestreljeno s # turško raketo zrak-zrak 1 km znotraj # sirskega zračnega prostora. # Turčija kršila več mednarodnih zakonov, s tem očitno vlada sankcionira napad na teroriste.

Prav tako je bil drugi ruski pilot domnevno talec "upornikov" v Lattakia podeželju. Ti zahtevajo odkupnino in za #Sirijsko vlado, naj izpustijo nekatere od njihovih terorističnih tovarišev iz zapora. Druga poročila trdijo, da je bil drugi pilot usmrčen.

(Se bo dopolnilo ...)

vir: facebook https://www.facebook.com/United.Syrian.Republic/photos/a.1530573560510139.1073741828.1530325700534925/1730679747166185/?type=3&theater

ČAKAMO PA ŠE ČETRTO RAZLAGO DOGAJANJA TEGA INCIDENTA S STRANI PENTAGONA

Pentagon ne more potrditi, da je bil ruski Su-24 bobni reaktivec v času njegove sestrelitve v turškem zračnem prostoru, je povedal novinarjem predstavnik Pentagona Steve Warren.

vir: http://de.news-front.info/2015/11/24/pentagon-kann-nicht-bestatigen-dass-russische-su-24-sich-im-luftraum-der-turkei-befand/ 

preberite še:

Sirska vojska naj bi rešila drugega ruskega pilota.....

http://www.planet.si/novice/svet/video-uporniki-unicili-ruski-helikopter-ubili-tudi-ruskega-marinca.html

LAUGHABLE: Turkey's Own Evidence Contradicts Its Story on Downed Russian Plane

Turk's own evidence shows the Russian jet spent some 20 seconds over their territory - so how could it have received numerous warnings to exit?

http://russia-insider.com/en/laughable-turks-own-admission-russian-jet-made-just-two-ten-second-transits-their-territory/ri11425