Članek
Sorodne duše
Objavljeno Feb 25, 2015

Toliko časa se že spravljam pisati blog, vendar vedno najdem izgovor. Nimam časa, je najpogostejši. Res? Namesto, da pogledaš dva dela Scandal ali Arrow, lahko napišeš nekaj vrstic in si s tem olajšaš dušo, ne pa »postpone-aš« kar se nabira v tebi.

Ko sem bila danes s prijateljem na kosilu je tema nanesla na tako imenovane »sorodne duše«. Nato so se začela vprašanja v moji glavi (ki se bodo sigurno nadaljevala pozno v noč), kako veš kdo je tvoja sorodna duša, ali jih lahko imaš več... Ko sem malo »poguglala« sem nekje zasledila, da naj bi bila sorodna duša oseba, s katero nam bo vedno vse lepo, s katero se bomo ujeli v popolnosti in zatorej ne bo nobenih nesoglasij in težav v razmerju. Ha ha! Mislim, da sem s tem povedala skoraj vse. Pa recimo, da bom dodala še kakšen stavek ali dva. Zveze brez problemov ne obstajajo.

Moški, če mislite, da boste spoznali žensko, ki nima »tistih dnevov«, za katere krivično obtožujemo čiščenje uboge maternice, boste ostali sami do konca življenja. Vse babe smo kdaj tečne. Tako zmotno živite tudi ženske, ki mislite, da obstaja frajer na svetu, ki vam bo bral misli. Ki bo točno vedel kaj potrebujete, tudi kadar še same ne veste kaj bi rade.  Pa ne me narobe razumeti, najbolj na svetu verjamem v »sorodne duše«, vendar nočem verjeti, da je samo ena. Jaz jih imam kar nekaj okrog sebe in verjamem, da jih bo veliko še prišlo. Moje prijateljice so moje sorodne duše, moj ati je moja sorodna duša. Pa tudi, če ne bi bila »obligated«, da to rečem za svojega očeta, bi to rekla. Vem, da ima večina punc posebno in močno vez z mamo, jaz jo imam s svojim očetom odkar pomnim. 

Da se vrnemo nazaj k sorodnim dušam... Se vam je že kdaj zgodilo, da ste nekoga spoznali in ste takoj začutili »tisto nekaj«. Ko po prvem pogledu veš, prvem pogovoru, stisku roke, da tega človeka nisi srečal prvič. Da ga od nekje poznaš. To so duše, ki so se v preteklosti že srečevale. Ki se začutijo v trenutku. Noro dober občutek. Ko se res samo sprašuješ, kje si se skrival/a do sedaj?! 

Obstajajo sorodne duše in potem duše dvojčice. Sorodnih duš imaš mnogo, dušo dvojčico pa samo eno. :)

Lili, super zapis in dobrodošla! :)