Članek
Javno oznanilo o pričetku gladovne stavke
Objavljeno Jun 09, 2014

Slovensko javnost obveščam, da sem danes ob 09.00 uri zjutraj pričel z gladovno stavko pred poslopjem vlade na Gregorčičevi 20. 

Gladovna stavka bo trajala do pisnega zagotovila, da bodo organi, ki jih plačujemo, uvedli kazenske postopke zoper odgovorne, uredili z mrtvimi kot je zapisano in bodo ljudem popravili povzročene krivice oziroma do mojega zadnjega diha. 

Potekala bo vsak dan 24 ur pred poslopjem vlade RS. 

Zdaj je tega, tovarišija junaška, dovolj!

v civilni organizaciji gibanja OPS zahtevamo: 

1. kazensko odgovornost gospoda tovariša Milana Kučana, ki bi moral kot šef CK ZKS poskrbeti ob »mehkem« prehodu iz totalitarizma v demokracijo, da bi vsi arhivi podrejenih organizacij CK ZKS ostali na varnem in bi bili varno preneseni v arhiv Slovenije. njegova odgovornost je, da se to ni zgodilo, ampak je ob njegovem vedenju bilo osrednje arhivsko gradivo, s tem pa dokazi o zločinih totalitarnega režima uničeni oziroma skriti pred javnostjo. če morda ni vedel, to ne zmanjša njegove odgovornosti, ker za nevednost ni opravičila, pravijo, ko državljan zaradi nevednosti stori nekaj, kar je protizakonito. 

2. zahtevamo takojšnjo kazensko odgovornost vseh dosedanjih vrhovnih državnih tožilcev zaradi ščitenja storilcev hudih kaznivih dejanj, ker niso po uradni dolžnosti preganjali naročnikov in storilcev kulturnega genocida in uničevalcev ter naročnikov oziroma odgovornih za uničenje ali skritje dokazov o hudih kaznivih dejanjih proti slovenskemu narodu v 20. stoletju od leta 1941 do danes. 

3. zahtevamo kazensko odgovornost vseh dosedanjih vodij arhiva RS, ki so vedeli za izginotje arhivov in niso nikoli tega prijavili in zahtevali kazenski pregon odgovornih. 

4. zahtevamo kazensko odgovornost vseh dosedanjih ministrov za kulturo, ki bi morali ukrepati, ker so vedeli, da je bil v Sloveniji izvršen kulturni genocid, a tega niso storili, da bi odgovorni za to kaznivo dejanje odgovarjali. 

5. zahtevamo pa tudi, da se pred narodova sodišča privede vse odgovorne urednike notranje političnih redakcij RTV Slovenija, ki niso na nacionalnih medijih problematizirali in razčiščevali po letu 1990 tega zločinskega početja, da bi s tem izvršili pritisk na organe pregona, ki bi morali po uradni dolžnosti sprožiti postopke kot je to normalno v vsaki demokratični državi. 

6. zahtevamo takojšnje odprtje medijskega prostora na RTV SLO, da se odprto in brez cenzure ter omejitev začnemo pogovarjati o vseh odprtih vprašanjih, vzrokih za vse slabše stanje v državi in o predlogih različnih akterjev za odpravo vzrokov, ki povzročajo vse več negativnih posledic. 

7. v kolikor se ugotovi, da so arhivi kjerkoli skriti, zahtevamo, da se le-te v popolnosti odpre in se narodu preko sredstev javnega obveščanja predstavi ključne dokumente, ki bodo razkrili resnico o »junaštvih« tistih, ki so pri pohodu na totalitarno oblast umorili preko 40 tisoč nedolžnih ljudi, saj nikomur od umorjenih ni bila krivda nikoli dokazana s pravnomočno sodbo. 

8. zahtevamo, da republika Slovenija oziroma ustrezne službe organizirajo odkop vseh umorjenih, izdajo mrliške liste na podlagi listinskih dokazov o umorjenih ali pa tako, da se ugotavlja dnk za vsakega posebej, ko se jih odkoplje, oziroma potegne iz brezen in jam ter rudniških jaškov. po identifikaciji posmrtnih ostankov se ponudi možnost svojcem za prekop, za tiste, ki svojcev več nimajo, pa se uredi skupna grobnica z jasnimi napisi, da so bili umorjeni zaradi komunističnega totalitarizma, ko je ta preko trupel leta 1945 prevzel popolno oblast. 

9. svojcem žrtev se določi primerno odškodnino za prestano gorje, ko niso smeli o tem, kje so končali njihovi ljubi, niti govoriti, in zato, ker so čakali toliko let, da so sploh izvedeli, kje so njihovi ljubi končali. zakon o popravi krivic naj se naredi po vzgledu zakona o žrtvah vojnega nasilja s strani nacističnih in fašističnih okupatorjev, da totalitarizme tudi na tej ravni izenačimo. 

10. zahtevamo, da se popravijo krivice vsem, ki so jih doživeli v času pred letom 1990, ko je UDBA nadzirala, preganjala in zastraševala še odkrito, in od leta 1990 do danes, ko to počne na enak način z zlorabo oblasti, a le bolj na skrivaj. 

To bomo naredili tako, da bo vsak za to določenim organom predstavil, kaj je doživel, in bodo ti dolžni izračunati materialno in nematerialno škodo, jo izplačati iz proračuna države, potem pa jo izterjati od tistih, ki so jo povzročili v krivičnih sodnih in drugih postopkih, ko so podpisovali odločbe o odpustu z dela, s krivičnimi sodbami, lažnivimi obtožbami, opustitvijo uradnih dejanj, da bi žrtve zaščitili, neukrepanjem, ko je prišlo do kraj zasebnega in družbenega premoženja in v vseh podobnih primerih, ki so posameznika in družino spravili v težak materialen in psihičen položaj. 

Kar se mene tiče, zahtevam razveljavitev vseh škodljivih odločb in kazenskih postopkov, popolno rehabilitacijo, ker so vsi sodni postopki montirani, povrnitev materialne in nematerialne škode od leta 1994 dalje, ko sem bil s stalinistično čistko odstranjen iz vojaške enote v kočevski reki do danes, ko imam od takrat uničeno življenje, saj je moje kontinuirano upiranje zločinskemu režimu povzročilo dvakratno izgubo zaposlitve, razpad družine, nenehne izvršbe, kazni organov z neupravičenimi globami brez razloga-za nič in vse druge povzročene namerne škode, ker hočejo mene in družno finančno in psihično uničiti. 

Za te zahteve, ki sem jih naštel in sem morda še kaj pozabil, zastavljam svoje življenje, saj se zavedam, kot Slovenec, odgovoren državljan, in veteran vojne za slovenijo, da slovenija ne more obstati, če ne razčistimo vsega, kar so nadaljevalci »junaštev« iz enoumja pometli po letu 1990 pod preprogo. 

Tukaj in zdaj razglašam pred celotno slovensko in svetovno javnostjo protest z gladovno stavko. pozivam, da se vsi, ki ste doživeli take ali drugačne krivice, povzročene s strani tiranijske oblasti, pridružite. dovolj je!!! oškodovani smo takorekoč vsi, vseh 80% državljank in državljanov, ki nimamo privilegijev. 

Ko bomo razčistili odgovornost za najtežje zločine, odgovornost za umorjene, za izginule listinske dokaze – kulturni genocid, bomo potem razčistili vse okoli ilegalne trgovine z orožjem, divje privatizacije in tajkunizacije, ki so nam povzročile za preko 150 miljard evrov škode. 

Gladovna stavka bo trajala do pisnega zagotovila, da bodo organi, ki jih plačujemo, uvedli kazenske postopke zoper odgovorne, uredili z mrtvimi kot je zapisano in bodo ljudem popravili povzročene krivice oziroma do mojega zadnjega diha. 

Potekala bo vsak dan 24 ur pred poslopjem vlade RS. Bi sicer na trgu republike, tam kjer sem leta 1998 že protestiral, a je to tam neizvedljivo, ker so ga popolnoma zagradili. Če bo trajalo dlje časa, se bom potem, če bom še živ, preselil tja. 

In še opozorilo. verjemite, da je skrajni čas, da začnemo zavestno urejati naše medsebojne odnose, ki se začnejo s pietetnim odnosom do naših umorjenih ljudi. Še vedno hodimo po tej Sloveniji po truplih mrtvih nedolžnih ljudi, ki jim v novi državi nismo bili sposobni zagotoviti dostojnega groba in pitetnega spomina. Jim vrniti dostojanstvo človeka in jim vrniti priimek in ime. Ne moremo izbrisati in pozabiti na deset tisoče ljudi, ki niso krivi. ne moremo in ne smemo kot niso v Srebrenici preprosto pozabili. 

Svarim, če ne bomo zavestno spremenili naše medsebojne odnose v smislu etike in morale, nas bo v to prisilila naravna sila, ki nas nenehno z ujmami opozarja, naj se ne igramo več. Začnimo se tega zavedati in začeti ravnati drugače, tako kot se za normalne ljudi spodobi. sicer tvegamo, da doživimo še kaj veliko hujšega kot so nedavno doživeli narodi na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji. to, kar se dogaja, presega vse razumne meje.

Ladislav Troha

Mitja, a bo še kaj prej zavil v čokolado?

Elvisa, E.T. in Krambija nazaj! In Svizec se bo obrnil v grobu! #psihiatrija

Ladislav, vsak bo najprej odgovarjal svoji vesti. Milan Kučan ni nemiljiv. Tudi on bo šel, prav kmalu. Izdale ga bodo ledvice. Morda bo celo povedal, kje ga je sral..... Nikar ne žrtvuj svojeg a življenja za "budale"! Živi za svojo družino. Predvsem zase!

Ladislav, ne bodi trap! To se lahko naredi drugače! Pokliči me na 031 738 998, pa ti povem. P.S. Nihče ni vreden tvojega življenja, prav nihče. In veš kaj, boli njih za tebe. Pač eden manj! Pokliči me, pa ne pred deseto!

Gladovna stavka: G. Ladislav Troha se žrtvuje za svoj Slovenski Narod Ladislav Troha se je postavil z gladovno stavko na mesto kamor sliši 80 %-tni nepreviligirani Slovenski narod, kateremu se godi nepopisna krivica! Njegova prepričanos v samega sebe in v svoj slovenski narod inpulzira vedno bolj v vsa srca slovenskih državljanov, ki nosijo breme vladnega izkoriščevanja in strah in trepat za svoja še službena mesta, kot tisoče mamic kako preživeti svoje otroke ter množične kmete, ki jim država preti se vknjižiti v njihovo premoženje zaradi nezmogljivosti plačevanja previsokih obdavčitev. Ter tisoče malih predusem S,p. podjetij, ker nevedo kako še slediti prekomernim obdavčitvam in nepotrebno birokracijo. In ne nazadnje Zdravstveni uslužbeni sodelavci kateri prejemajo poniževalno niske dohodke napram preterano visokih plač zdravnikov. Nikakor nesmemo pozabiti na varnostno službo Policije in na slovenske vojake, ki se prebijajoiz mesca v mesenc, na drugi strani pa nikakor zaslužene visoke pokojnine številčnih navideznih upokojencev. No pa enostavneje bi bilo, če bi rekel v štirih besedah. VLADA SLOVENIJA JE BANKROT. Ker pa sama kot takšna z vsem rassutim strankarskim systemom, ki je razsul tudi Slovesko prebivalstvo med sabo, ni u stanju kaj na bolje sprementi jo je potrebno od straniti. Z predlogi G. Ladislava TROHA, ki se žrtvuje za svoj Slovenski Narod pričeti postavljati Državo Slovenijo na sigurna demokratska temelja tokrat pa v korist 80%-tnim Slovenskemu narodu! Prepričan sem, da vsi impulsi gladovne stavke G. Trohe so že dobili svoje mesto pri ljudeh in ohrabranje slovenskega ljudstva se je že pričelo. Sedaj se nam podaja prilika se G. Trohi pridružiti in z skupnim pogumom si priboriti nazaj našo deželo Slovenijo in jo postatiti na vsa potrebna demokratična stebra. Ko bomo to dosegli nebo potrebno o naši lepši prihodnosti še samo sanati, kar je govoril negdanji udbo predsednik Kučan in to isto nadaljeval njegov učenec sedanji Predsednik Pahor, temveč si jo bomo bolšo in predvsem pravičnejo prihodnost pričeli sami ustvarjati. Lep pozdrav iz Baden-Württemberga Franc Jazbinsek Wirtschaftsförderung und Information (Slowenien) Franc Jazbinsek Johannes-Daur-Str. 22 70825 Korntal-Münchingen Tel: 0711-8385791. Fax: 0711-3805613. JAPTI Slowenische Außenhandels- und Investitionsbehörde www.laenderkontakte.de/slowenien/Wirtschaft