Članek
Mažorete
Objavljeno Apr 21, 2016

Mažorete Laško so že skoraj četrt stoletja nepogrešljivi del Laškega ter prireditev po vsej Sloveniji in Evropi. V mažoretni skupini pleše več kot petdeset deklet, ki so razdeljene v tri starostne skupine: najmlajše Cici mažorete, skupina kadet in skupina senior. 

Lahko se pohvalijo z eleganco, enotnostjo in vrhunsko odplesanimi koreografijami, ki vsako leto očarajo občinstvo na raznih prireditvah in sodnike na tekmovanjih. V svojih štiriindvajsetih letih delovanja so nanizale mnogo uspehov, do katerih so jih pripeljali trdo delo, mnoga odrekanja in pa volja ter želja po doseganju najboljših rezultatov. V trinajstih letih so na državnih tekmovanjih Mažoretne in twirling zveze Slovenije kar osemkrat posegle po najvišji stopnički v kategoriji senior. Na 13. državnem prvenstvu v letu 2013 je prijetno presenetil tudi podmladek – skupina kadet je naredila velik preskok, saj so deklice po leta 2012 osvojenem petem mestu postale državne podprvakinje. 

Uspehov pa ne dosegajo le kot skupina, saj po odličjih posegajo tudi posameznice in pari. Naj omenimo le najaktualnejše dosežke leta 2013: v kategoriji solo kadet je Neja Lapornik osvojila prvo mesto, Špela Rezec drugo, v kategoriji duo senior pa sta Anja Krašek in Katarina Lapornik že tretjič osvojili zlato medaljo. 

Tudi na evropskih prvenstvih uspehov ne manjka. Leta 2011 sta Maruša Šantej in Katarina Novak v kategoriji duo senior prebili led in osvojili tretje mesto. Leta 2012 sta uspeh ponovili Anja Krašek in Katarina Lapornik. Laščanke so se kot skupina na evropskih prvenstvih gibale med šestim in četrtim mestom, leta 2012 pa to prekletstvo končale in dosegle zgodovinski uspeh – z vrhunskim nastopom so očarale občinstvo in sodnike, ki so jim dodelili naslov evropskih podprvakinj. 

Mentorica mažoretne skupine je Sabina Seme, ki je prav tako tudi trenerka kadetinj. Trenerka senior skupine je Anja Šrot, najmlajše deklice pa vodi Maruša Šantej.

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #Laško