Članek
Ivan Vilibor Sinčić novi predsednik Hrvaške?
Objavljeno Dec 26, 2014

Po nekaterih anketah je mladi levičar in študent  Fakultete elektrotehnike i računarstva v Zagrebu Ivan Vilibor Sinčić resen kandidat za predsednika Hrvaške. Nekatere ankete mu celo kažejo prednost pred dosedanjim predsednikom Ivo Josipovićem! 

Voltive na Hrvaškem bodo to nedeljo, dosedanja soočenja pa so bila izredno zanimiva, saj Ivan Vilibor Sinčić ni kdorkoli, ampak je predsednik civilne iniciative Židi zid, ki brani s ti. živim zidom ter sklicajoč se na ustavo in pravni red tudi s pravnimi sredstvi bankrotirane Hrvate pred deložacijami (po nalogu predvsem tujih bank). Ivan Vilibor Sinčić je izredno priljubljen (predvsem med mlajšimi in brezposelnimi), je upanje ala Robin Hooda in strah in trepet kapitala in poltičnih strank, ki tudi na Hrvaškem uspešno delijo ljudi na leve in desne po principu deli in vladaj (beri se vmes okoristi). Živi zid pa ni samo Ivan Vilibor Sinčić ampak več mladih intelektualcev, ki se gredo revolucionarje in se čutijo poklicane spremeniti Hrvaško, še posebej je pomemben Ivan Pernar, ki je vse skupaj tudi začel.

Takole deluje Živi zid...  niso to huligani ter nestrpneži in nasilneži kot v slovenskih primerih, poglejte si prosim primer uspešne akcije Živega zida, izvršitelj ter policija sta bila popolnoma nepripravljena na nepričakovan zaplet.

 

V primeru, da mlademu Ivanu Viliborju Sinčiću uspe prepričati dovolj volilcev (v prvem ali drugem krogu - v kar sicer močno dvomim, hrvaški volilci so precej konzervativni volilci, vsaj dokler jih tuje banke ne vržejo ven iz na puf sezidanih bajt), bo Hrvaška prva država, kjer se bo na čelo oblasti zavihtel mlad levičar in intelektualec, kakršnih se Juncker (EU) izredno boji (resnici na ljubo ga je strah predvsem v Grčiji Sirizija ali v Španiji Podemosa, za našega Meseca verjetrno še ni niti čul).