Članek
Slovenski levičarji so izdajalci
Objavljeno Jul 30, 2015

Z razpletom grške krize so slovenski dominantni mediji in Združena levica (ZL) dokončno pokazali, da ne zastopajo javnega interesa Slovenije in slovenskih državljanov, temveč se ravnajo zgolj po svojih ozkih ideoloških preferencah, ko podpirajo grško Sirizo.

Realnost se kljub vztrajnem medijskem pranju možganov ne prilagaja njihovim načrtom, da bi Slovenijo spet spremenili v totalitarno socialistično kloako: njihov ideološki favorit, vodja Sirize Aleksis Cipras, je popolnoma kapituliral in prejšnji teden pokleknil pred zahtevami upnic v zameno za tretji paket pomoči. S Ciprasom tone tudi slovenski levičarski skrajnež, Luka Mesec s svojo ZL, v Španiji pa po kapitulaciji Sirize podobno usodo doživlja skrajno levičarski Podemos, ki mu pred jesenskimi parlamentarnimi volitvami močno upada podpora.

Delo je prejšnji ponedeljek objavilo anketo o grški dolžniški krizi: kar 72 odstotkov anketiranih ni podprlo najnovejše finančne pomoči Grčiji, enak odstotek vprašanih pa prav tako ne podpira odpisa dolgov Grčiji. Če bi se torej Slovenci na referendumu odločali o finančni pomoči Grkom in odpisu dolgov grški državi, bi oboje odločno zavrnili! Kljub temu se je eden najglasnejših podpornikov Sirize, Boštjan Videmšek, dobesedno podelal na javno mnenje slovenskih državljanov, katerih interese bi moral kot novinar najprej zastopati. Zmotilo ga je, da Slovenci večinsko menijo, da nam mora Grčija vrniti vse do zadnjega centa, čeprav Siriza in ZL navijata za odpis dolgov in oškodovanje držav upnic, torej tudi Slovenije in slovenskih davkoplačevalcev. Videmšek, ki že nekaj let vneto navija za demokratični socializem, ZL in nabija proti Nemčiji, je očitno doživel živčni zlom, ker njegovo medijsko pranje možganov ni dalo želenih učinkov in je anketa jasno pokazala, da interese Sirize zastopajo zgolj podporniki ZL in njihovi medijski piarovci, Slovencem pa je bistveno bližje stališče Nemčije.

Podobno držo v nasprotju z javnim interesom slovenskih davkoplačevalcev je pokazal tudi predsednik Društva novinarjev Slovenije in urednik Večera, Matija Stepišnik, ki ga prav tako zaznamuje odkrito navijaštvo za skrajne levičarski Sirizo in ZL. Svoje »visoke« novinarske standarde je predstavil, ko je povprek pobruhal Cerarja in Mramorja, ker ne popuščata zahtevam Sirize in zastopata slovenske interese. No, če bi bil Stepišnik vsaj malo razgledan, bi vedel, da sta varčnost in skromnost, to je osovraženi »austerity«, grški izum, saj spadata v kategorijo špartanstva, ki ga je imela za vzor večina antičnih filozofov. Videmšek pa bi vedel vsaj to, da je bilo vodilo preročišča v Delfih »ničesar preveč«, in ne »nikoli dovolj dolgov«. Vendar to presega domet njunega neomikanega sirizoljubnega ekstremističnega uma. Da ne govorimo o Vojku Flegarju iz Dnevnika, ki mu je očitno vročinski val tako močno udaril v glavo, da ima zaradi gorečega zagovarjanja grškega referenduma že kognitivne motnje pri razumevanju javnega interesa Slovenije in slovenskih davkoplačevalcev. Stepišnik, Videmšek in Flegar, sedite, cvek!

Kako nizko smo padli, je v Studiu City in na MMC RTV SLO pokazal Igor Vidmar, še en veliki piarovec ZL in Sirize. Vidmar je v prispevku psoval Slovence, ker ne podpiramo interesov Sirize, tako kot jih on, temveč si drznemo braniti lastne interese, da nam morajo Grki vrniti denar. Obtožil nas je za vazale Merklove, ker se ne podredimo volji Sirize in ZL. Zato smo za Vidmarja amoralni, seveda je resnični izdajalec slovenskih interesov Vidmar najbolj moralen! Povrhu vsega nas je na račun prisilnega RTV-prispevka še ozmerjal. Ko mogočna levičarska medijska pralnica možganov ne daje pričakovanih rezultatov, naši skrajni levičarji povsem ponorijo in pobruhajo vse okoli sebe. Tudi Vesna Vuk Godina, ki je letošnjo zmago Sirize na parlamentarnih volitvah evforično razglasila kar za »našo zmago« (katero našo?!), je ob slovenskem plebiscitarnem »ne« Grčiji povsem izgubila živce in se tako spozabila, da je Slovence ozmerjala kar s Slovenčki, Slovenke pa s Slovenčicami. Tako naši levičarji razumejo demokracijo in voljo ljudstva: če ni po njihovem, nas bodo obesili na kak most na Dravi in požrli.

Najbolj  groteskno je, da se dominantni mediji v interesu Sirize in ZL prodajajo kot veliki grkoljubi, čeprav je to še ena velika laž. Grki namreč še zdaleč niso zgolj Siriza, saj je Siriza nekaj najbolj gnilega, kar je nastalo pod grškim soncem. V resnici so slovenski levičarji od nekdaj grkomrzneži: v propadli totalitarni Jugoslaviji so sistematično zatirali antične študije, zlasti študij stare grščine, tisto najboljše pod grškim soncem, ki v civiliziranem svetu pomeni višek humanistike. Ker so bili slovenski komunisti antihumanisti in preveč neumni, da bi se naučili starogrško, so grščino načrtno skoraj povsem izkoreninili. Rezultati so porazni, saj dedičem komunistov, današnjim slovenskim levičarjem, pomanjkanje osnovne humanistične omike še vedno buta iz vseh por, kar so najbolj pokazali prav pri grški dolžniški krizi.

Ob soočenju z realnostjo so našim levičarjem in njihovim medijskim oprodam povsem popustile zavore, saj bi zdaj najraje celo ukinili slovenske državljane: nedavni grški referendumski »ne« so predstavljali kot višek demokracije, medtem ko so zlili gnojnico na slovenski referendumski »ne« Grkom. Kolovodja skrajne levice Mesec, ki je grški »ne« nenehno promoviral na svojem profilu na facebooku, o slovenskem »ne« Grkom ni niti črhnil, temveč se je potuhnil. Očitno se skupaj s Ciprasom in Varufakisom sonči nekje v Grčiji in snuje novo izdajo Slovenije.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno uredništva Reporterja