Članek
Združena levica je stranka ksenofobov in nacionalistov
Objavljeno Sep 04, 2015

Združena levica (ZL) se volivcem prodaja kot največji varuh človekovih pravic, v resnici pa gre za stranko, ki populistično podpihuje sovraštvo do tujcev in širi nestrpnost do manjšin in drugače mislečih.

Ob podpori levičarskih dominantnih medijev se člani ZL vedno prilepijo na aktualne dogodke in jih obrnejo sebi v korist. Danes so znova v prvih vrstah na barikadah za pravice beguncev. Kdor se ne strinja z njimi, je seveda takoj »gotov«. To je pokazal Miha Kordiš v zapisu na FB profilu, v katerem kar povprek žuga vsem glede begunske problematike. Pozivu ZL so se takoj odzvali dominantni mediji, ki sicer skrbno cenzurirajo nacionalistične in druge izpade nestrpnosti levičarskih skrajnežev iz ZL.

Največji ksenofobni in nacionalistični projekt ZL je zagotovo peticija proti privatizaciji Preprečite razprodajo, ki so jo dominantni mediji vsak dan napihovali do neba. Na karikaturi ob peticiji so tujci, zlasti Nemci in drugi zahodnoevropejci, predstavljeni kot krvoločne hijene, ki stegujejo kremplje po Sloveniji v podobi kokoši. Svoj nacionalizem so skrili za Mencingerjevo nacionalistično krilatico »nacionalni interes«, ksenofobijo pa zavili v lažno skrb za delavce. Tujci bodo odpuščali slovenske delavce, je redno zavajal Luka Mesec in pridigal, da je državna lastnina porok za ohranitev delovnih mest. Ko je poleti še vedno državni Telekom sporočil, da bo množično odpuščal, smo videli pravi obraz ZL. Prej so vreščali proti tujcem zaradi odpuščanja delavcev, zdaj pa so se potuhnili. Ker so delavci v resnici zgolj topovska hrana za njihovo ksenofobijo in nacionalizem.

Da bi v ZL prikrili svojo nestrpnost do zahodnih demokratičnih držav, so pod krinko boja proti kapitalizmu lažno solidarni z Grki. ZL navadni grški državljani sploh ne zanimajo, saj jih še hujše ekonomske in socialne tegobe Grkov pred prihodom Sirize na oblast niso skrbele. V resnici se navdušujejo zgolj nad svojo ideološko dvojčico Sirizo, saj so računali, da bodo po njenem vzoru hitro prevzeli oblast v Sloveniji. V svoji ideološki ihti so šli celo tako daleč, da so strankarske interese Sirize postavili pred interese lastnih državljanov, ki bi jih kot izvoljeni politiki morali zastopati. Navijali so za Sirizin referendumski »ne«, ob slovenskem referendumskem »ne« Sirizi pa so se potuhnili. To je hinavščina ZL na kvadrat!

Matjaž Hanžek je še en v nebo vpijoč primer dvojnih meril ZL glede človekovih pravic. Tako se je konec leta 2011 goreče boril za pravice »trenerk«, ker se je v resnici boril proti političnim nasprotnikom. Lani mu za pravice »trenerk« nenadoma ni bilo več mar, ko je njegova poslanska kolegica Violeta Tomić nestrpno napadla hrvaško pisateljico Vedrano Rudan, češ da tisti, ki živi južno od Kolpe, ne razume. Namesto da bi Hanžek zahteval izključitev Tomićeve iz ZL, jo je za njen nacionalistični izpad celo nagradil, saj ga je letos marca nasledila kot predsednica stranke TRS. Podobno velja za ZL, ki se zdaj spet lažno bori za pravice »trenerk«, »čefurjev« in »čapcev«. Raje si bodo našli kakšno tarčo na desnici, namesto da bi počistili lastne vrste, kajne? Kot vedno ob neomajni podpori dominantnih medijev.

V ZL se prodajajo kot veliki borci za politične pravice žensk, vendar vsak dan te pravice kratijo ženskam, ki ne ustrezajo njihovim ideološkim preferencam. Tarča njihovih stalnih napadov je Angela Merkel, ki je za ZL vir vsega zla. Tomićeva je v parlamentu nestrpno izjavila, češ, celo Merklova je navsezadnje ženska. Zanjo in ZL Merklova ni »prava« ženska, zato jo lahko vsak dan dajejo v nič. Podobno velja tudi za druge manjšine, denimo za invalide. ZL nemškemu finančnemu ministru Wolfgangu Schäublu, ki je na invalidskem vožičku, doslej ni namenila nobene lepe besede, temveč zgolj neskončno ploho psovk. S tem so v tej stranki spet potrdili, da se požvižgajo na manjšine. Ker sta Merklova in Schäuble povrh vsega še Nemca, torej slaba tujca, jima je treba po »pravilih« ZL odreči pravice in z njima brutalno obračunavati. ZL bi morala za častnega člana stranke imenovati ksenofoba Dejana Steinbucha, ki kakor ZL lovi nestrpneže do beguncev, hkrati pa podpihuje sovraštvo in nestrpnost do Nemcev: »Nemška okupacija slovenskih avtocest je v polnem razmahu.« (Twitter, 12. 7. 2015)

Beri dalje...