Manca Mirnik

Revija o konjih

Prijatelji (5)
Klara Nahtigal KMEČKI GLAS
ZALOŽBA KMEČKI GLAS
REVIJA O KONJIH
Alen Osenjak
Karmen Gostinčar
Spremljevalci (1)
REVIJA O KONJIH
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Nika Kapun: Konji so bili od nekdaj na prvem mestu
Na Menini planini smo našli konje!
Janez Robnik, rejec islandskih konj: »Najlepše je, ko konj sledi tvojim mislim«
Družina Volk, rejci konj pasme appaloosa: Konji dajo več, kot vzamejo
Ivan Hotko, rejec posavskih konj: S konji od setve do žetve
Gal Grahelj: »Naj moji konji govorijo zame«
Eva Černe: Po očetovih stopinjah
Domačija Lušina: Dom srečnih konj
Daniel Zhok: Za dobro fotografijo tudi v reko
JK Kasco Svečina: Konjerejska kmetija in klub z dolgo tradicijo
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Na Menini planini smo našli konje!

Manca Mirnik
31.07.2020 12:59 (Jul 31, 2020)

Mi smo se jih odpravili iskat v družbi Betke in Marka Ročnika, lastnikov šestih konj slovenske hladnokrvne pasme, in Maksa Slatinška, prav tako ljubitelja konj in skupaj z ženo Martino lastnika kobile Nočke, ki pa je na paši v Solčavi.

 

Preiskati pašnike, ki merijo okrog 300 hektarjev, ni mačji kašelj, zato smo imeli tudi malo sreče, ko smo po dobre pol ure iskanja in Markovega klicanja kobil naleteli na planoto, kjer so konji počivali skupaj s kravami, med njimi pa je stal pastir Jaka Poljanšek.


				Konji na planini živijo svoje naravno življenje, pa še muh je manj kot v dolini.			Konji na planini živijo svoje naravno življenje, pa še muh je manj kot v dolini.

Z Menine se odpirajo veličastni razgledi na Zadrečko in Savinjsko dolino ter okoliške kraje, krave in konji pa pridejo vsako leto na planino okoli junija in ostanejo do oktobra.


				Na čredinki pastirja Jake Poljanška se pase več kot dvesto krav in 12 konj.			Na čredinki pastirja Jake Poljanška se pase več kot dvesto krav in 12 konj.  

12 konj med množico govedi

Pastir Jaka Poljanšek ima v svoji čredinki 227 glav govedi, večinoma krave dojilje s telički, poleg njih pa se pase še 12

Janez Robnik, rejec islandskih konj: »Najlepše je, ko konj sledi tvojim mislim«

Manca Mirnik
26.06.2020 09:22 (Jun 26, 2020)

Janez je kot otrok jahal sosedovega delovnega konja  medtem, ko so ga peljali delat na njivo. Ti spomini so ostali globoko v njem, a se s konji nato kakšnih štirideset let ni ukvarjal. Poleg mizarstva, kjer so se specializirali za izdelavo vrat, je imel tudi čredo jelenov, ki so popasli hribovite terene okoli kmetije. A ko so večkrat ušli iz ograde, je začel iskati drugo vrsto živali, ki bi bila primerna za njihovo kmetijo. Od prijateljev je slišal, da so islandski konji nezahtevni, da so lahko ves čas zunaj, da ne potrebujejo veliko nege. In ko so jeleni naslednjič ušli, se je odločil in prodal čredo ter v Salomonovem oglasniku našel omenjene konje.

 

Začetek reje

Čez tri mesece je pripeljal tri breje kobile, ki jih je kupil po priporočilu prijatelja, ki je preskakoval ovire s konji in je o njih že nekaj vedel. »A pravega strokovnega znanja takrat še nismo imeli,« pravi Janez Robnik. Od prvih treh kobil je ena še vedno v njegovi lasti, Aldis fra Plana, in je danes stara 25 let. Dala m

Daniel Zhok: Za dobro fotografijo tudi v reko

Manca Mirnik
23.06.2020 11:40 (Jun 23, 2020)

Rad potuje in spoznava nove ljudi, zase pravi, da je zelo odprt človek, ki se trudi vse kritike sprejeti pozitivno in jih spremeniti v nekaj koristnega. V zadnjem letu so njegove čudovite fotografije konj mnokokrat krasile tudi naslovnico naše revije.

 

Ste rojeni Tržačan?

»Sem rojeni Tržačan in sem del slovenske manjšine, ki od nekdaj živi na Krasu.«

 

Kaj delate v službi?

»Zaposlen sem kot tehnik v  elektronski industriji, ukvarjam se z ustvarjanjem,

 popravljanjem in instalacijo elektronskih izdelkov.«

 

Kdaj ste se začeli ukvarjati s fotografijo?

»Amatersko sem začel že, ko sem bil zelo mlad. Že pri petih letih sem spomnim, da sem naredil ogromno fotografij z zrcalnim fotoaparatom, ki takrat je imel še film in si imel omejeno število fotografij, tako da sem se že takrat trudil, da bi ustvaril najboljše fotografije, saj je bilo zelo drago razvijati fotografije in kupovati filme. Leta 2012 pa sem se začel bolj na profesionalni način ukvarjati s fotografijo. Največjipreskok sem naredi

Drugačna terapija s konjem

Manca Mirnik
12.06.2020 09:02 (Jun 12, 2020)

Kako poteka energetska terapija s konjem? Potrebuje klient kakšno znanje jahanja?

»Najprej se mora posameznik sploh odločiti, ali je pripravljen poskusiti drugačen pristop k svoji rehabilitaciji ali ne. Že terapija je nekaj posebnega,  ker so prisotni tudi posebni občutki . Namen prve terapije pa je, da s kobilo Saško stranki pokaževa, kje vse so njene težave, da to začuti v telesu in se seveda v nadaljevanju lahko pogovorimo, kako bi jih sanirali.«


Kje izvajate terapije?

»Terapija se vselej izvaja izključno zunaj.«

Je lahko terapija uspešna, tudi če se stranka boji konj? Kako to rešite?

»Moje osebno mnenje je, da če imajo ljudje predsodke o živalih, potem terapija za njih ni primerna. Če pa se jim konj kot žival zdi nekaj posebnega, pa terapija s konjem ni moteča niti za stranko niti za konja.«


				Če je jahač izkušen, lahko del terapije poteka tudi v kasu, sicer v koraku.			Če je jahač izkušen, lahko del terapije poteka tudi v kasu, sicer v koraku.

Izvajate terapijo samo z enim konjem ali večimi? Kakšen konj je primeren za tovrstno terapijo?

»Terapije izvajam

JK Kasco Svečina: Konjerejska kmetija in klub z dolgo tradicijo

Manca Mirnik
03.06.2020 15:00 (Jun 03, 2020)

Klub je ustanovil njen oče Ivan Purgaj leta 2007, konje pa so imeli na kmetiji že veliko prej, v osemdesetih letih.

Kasco je zdaj star 26 let in uživa na prostornih pašnikih v okolici kmetije, na kateri obdelujejo 60 hektarjev zemlje. Ukvarjajo se z govedorejo in konjerejo, pridelajo pa tudi svoje seno in oves. Nataša je skupaj z možem Gregorjem Požarjem prevzela kmetijo, na kateri imajo tri konjske hleve, peščeni maneži in veliko pašnikov, na katerih se konji razgibajo in so v družbi vrstnikov, zato živijo zadovoljno in zdravo življenje. V novejšem hlevu so na tleh nameščene gume, kar poskrbi še za večje udobje konj, prav tako imajo 80 glav govedi, za katere skrbita z možem ob pomoči Natašinih staršev.

  
				Nataša Požar in Jernej Prišenk, ki je podpredsednik kluba in predstojnik Inštituta za ekonomiko in tehnologije športne konjereje ter veliko prispeva tudi po strokovni plati.			Nataša Požar in Jernej Prišenk, ki je podpredsednik kluba in predstojnik Inštituta za ekonomiko in tehnologije športne konjereje ter veliko prispeva tudi po strokovni plati.

Tekmovanja in lasten hlev

Nataša je tekmovala v preskakovanju ovir do višine 120 centimetrov in počasi se j

Nika Kapun: Konji so bili od nekdaj na prvem mestu

Manca Mirnik
03.12.2019 11:21 (Dec 03, 2019)

V Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici je pred dobrim letom zrasel konjeniški center Nana, ki ga je lastnica Nika Kapun poimenovala po svoji prvi kobili, ki jo je dobila pri 12 letih. 16 let kasneje vodi center z dvajsetimi boksi in najraje dela z otroki in poniji, čeprav se redno udeležuje tudi tekem v preskakovanju ovir pri nas in v tujini.

Večo tem v prispevku Mance Mirnik v decembrski številki Revije o konjih

Ena družina, sedem jahačev

Manca Mirnik
26.09.2019 12:25 (Sep 26, 2019)

V Šmihelu nad Mozirjem lahko spoznate posebno družino, v kateri so same jahačice, le oče Martin rešuje čast moškega spola. Mama Veronika in pet deklet, Martina, Lucija, Urška, Eva in Ema, pa že, odkar so shodile, skrbijo vsaka za svojega konja, pa tudi za skupne, saj jih ima družina v lasti kar trinajst.

Več o tem v članku Mance Mirnik v oktobrski številki Revije o konjih

Luka Mohorič: »Prvi znaki izboljšanja se pokažejo že kakšen mesec po zdravljenju«

Manca Mirnik
25.04.2019 12:38 (Apr 25, 2019)

V laboratoriju ljubljanske veterinarske fakultete, v katerem je leta 2011 nastalo »spin off« podjetje Animacel, je tedaj bodoči univerzitetni diplomirani inženir biotehnologije Luka Mohorič pripravljal raziskavo za svojo diplomsko nalogo na biotehniški fakulteti.

Pogovor z njim lahko preberete v majski številki Revije o konjih.

Konjeniški center Amay: Od konja in pol do lastnega centra

Manca Mirnik
25.04.2019 12:32 (Apr 25, 2019)

V Savinjski dolini ob Žalcu je pred dvema letoma zrasel Konjeniški center Amay, ki je našel svoje poslanstvo predvsem v vzgoji  jahačev od četrtega leta naprej, pa tudi v izobraževanju na področju različnih vej konjeništva. Center vodi Maja Mlinar, gre pa za družinsko podjetje, v katerem imata močno vlogo tudi njena oče in mama. Ter seveda konjska druščina, brez katere vsega skupaj sploh ne bi bilo.

Več v prispevku Mance Mirnik v majski številki Revije o konjih

 

Gal Grahelj: »Naj moji konji govorijo zame«

Manca Mirnik
28.02.2019 12:23 (Feb 28, 2019)

Galu Grahlju je jasno, da kdor dela, dela tudi napake. Pravi, da je skromen, včasih preveč samokritičen in ve, da se mora še veliko naučiti. In to kljub temu, da je daleč najboljši slovenski vesternski jahač in da je z Wallyjem, svojo sorodno dušo, lani novembra dosegel neverjeten uspeh na največjem italijanskem futurityju, najpomembnejši tekmi v življenju konja za reining.

Zato, ker ima konje res rad, zato, ker jaha s srcem in zato, ker želi imeti zdrave konje in v skladu s tem v ospredje postavlja njih, ne sebe, je v tekmovalnem vesternskem svetu, ki je lahko precej neizprosen, nekaj posebnega. Jahač nove generacije.

Več o tem v članku Mance Mirnik v marčni številki Revije o konjih

Skupaj premagajmo zimo!

Manca Mirnik
31.01.2019 12:48 (Jan 31, 2019)

Hladni nosovi, otrple dlani, poledenele poti, mrzel veter in trojne nogavice – vse to zaznamuje zimo. V družbi konj so izzivi lahko še večji, zato vam predlagamo nekaj metod, kako sebi in konjem olajšati zimske tegobe.

Ne glede na to, kako radi imamo svoje konje, je skrb zanje pozimi zahtevna naloga. Če pride obilno sneženje, vse pomrzne in vas biča leden veter, je še večji izziv, kako konja ohraniti zdravega in zadovoljnega.

Več o tem v februarski številki Revije o konjih

Eva Černe: Po očetovih stopinjah

Manca Mirnik
31.01.2019 12:44 (Jan 31, 2019)

Spoznali smo jo v bitki talentov pred davnimi trinajstimi leti, kjer je kot najstnica suvereno zmagala. Od takrat je prehodila dolgo glasbeno pot, v kateri je dozorela in se veliko naučila, saj je postala akademsko izobražena glasbenica. A že kot otrok se je Eva Černe navdušila tudi nad konji, s katerimi je želela preživeti vsako prosto minuto. Svoje življenje je delila s tremi, zadnji, Storžek, je še vedno njen, in čeprav šteje že 24 let, torej skoraj toliko kot Eva, ki bo letos dopolnila 30 let, se imata skupaj še vedno lepo.

 

Več v intervjuju Mance Mirnik v februarski številki Revije o konjih

Maja Lesar, fotografinja konj: Dekle, ki je zaljubljeno v konje

Manca Mirnik
09.01.2019 13:18 (Jan 09, 2019)

 Kdor ima konja in je kdaj želel profesionalne fotografije svojega ljubljenca, je najbrž že slišal zanjo. Maja Lesar je ena redkih fotografinj, specializiranih za fotografiranje konj (in drugih živali), njene fotografije pa krasijo tudi marsikatero naslovnico naše revije. Nekatere najboljše lahko občudujete tudi na naslednjih straneh, saj smo se z Majo pogovarjali o njenem ustvarjanju.

Več o tem v decembrski številki Revije o konjih

Pogosto je on zadnje upanje za žival

Manca Mirnik
27.09.2018 12:10 (Sep 27, 2018)

Marko Nabergoj, umirjeni veterinar skupaj z ženo Smiljo in hčerko Mimo vodi Veterinarski inženiring Nabergoj v Moravskih Toplicah. Poleg klasičnih veterinarskih storitev za male živali nudijo tudi posebno kombinacijo zdravljenja s homeopatijo in bioresonanco, ki je zelo uspešna pri vseh živalih, tudi pri konjih. Čeprav včasih pacienta niti ne vidi, mu lahko učinkovito pomaga, predvsem pri alergijah, pa tudi poškodbah vseh vrst, flegmonah in drugih obolenjih.

Spet na konju

Manca Mirnik
27.09.2018 12:06 (Sep 27, 2018)

V nedeljo, 3. julija 2016, lepega sončnega dne, pozno popoldan, je Lise Pavšič pobirala perilo z obešalnika pred hišo. Noga ji je zdrsnila iz natikača, padla je in z glavo udarila ob skalo. Zvone je bil na srečo v bližini, da ji je pomagal vstati, iti z njo do hiše. Bolečina je bila neznosna.

Sledili so meseci težke rehabilitacije, pri kateri so ji poleg Zvoneta najbolj pomagali konji.

Več o tem v članku Mance Mirnik v oktobrski številki Revije o konjih

Ajda Mav: Živalsko kraljestvo v rdečem skednju

Manca Mirnik
30.08.2018 11:45 (Aug 30, 2018)

Ajda Mav je ustanoviteljica Ranča Seleren, ki ga je pred petimi leti poimenovala po svoji prvi kobili  Seleren, ki je še vedno njena zaupnica in prijateljica. Skupaj s partnerjem Gašperjem Pavšičem nudita oskrbo v hlevu proste reje svojim konjem in tistim v oskrbi. Predvsem pa se trudita, da bi bilo vsem skupaj lepo sobivati.

Ko je imela Ajda konja še na drugi lokaciji, se je vsak dan vozila mimo današnjega ranča v Črnučah, kjer je stal senik in skedenj, ki ga obkrožajo veliki travniki, in sanjala o tem, da bi bili tam nekoč konji. Tudi svojega konja je želela preseliti nekam, kjer bi lahko bil ves čas zunaj, v čredi, želela je naravno oskrbo, ko je bilo naravno konjarstvo v Sloveniji še v povojih.

Več o tem v intervjuju Mance Mirnik v septembrski številki Revije o konjih

Vanja Gianini iz Mišinega dola: Miša je spomin na mamo

Manca Mirnik
26.07.2018 14:41 (Jul 26, 2018)

Vanja Gianini  je s konji že od otroštva, a v zadnjem letu si je izpolnila življenjsko željo: dela s konji in otroki na domačem posestvu v Kovku blizu Dola pri Hrastniku ter ima namesto enega kar štiri svoje konje, kmalu pa se jim bo pridružil še kakšen.

Več o tem v avgustovski številki Revije o konjih

Lea Debeljak in Danijel Berlič: »Konji so ves najin svet«

Manca Mirnik
28.06.2018 14:11 (Jun 28, 2018)

Ko sta pred dvema letoma in pol Lea in Danijel kupila hišo z zemljo, sta vedela, da bo tam kmalu njun dom. A doma si nista znala predstavljati brez konj, zato sta ob nakupu vedela tudi, da bodo iz nekdanjega hlevčka za ponije zrasli štirje boksi za velike konje, skoraj ves prostor okoli hiše in hleva pa bo namenjen izpustom.

Več v intervjuju Mance Mirnik v julijski številki Revije o konjih

Sara Krašovec: »Vredno je poskusiti!«

Manca Mirnik
31.05.2018 14:31 (May 31, 2018)

Sari Krašovec kljub mladosti ne manjka odločnosti in vizije, saj ob pomoči staršev skrbi za hlev z devetimi konji in vodi ekološko društvo Rosa. S svojima dvema kobilama Afrodite in Andalusio pa se najraje odpravi na ježo v naravo, kadar ji to dopušča čas.

Več o tem v junijski številki Revije o konjih v intervjuju Mance Mirnik

 

Domačija Lušina: Dom srečnih konj

Manca Mirnik
31.05.2018 14:06 (May 31, 2018)

Iz nekoč govejega hleva so Lušinovi v neposredni bližini svojega doma naredili konjski hlev, zgradili dodaten hlev in mu dodali še aktivni hlevček, vsemu temu pa pritičejo lepa peščena maneža in prostrani izpusti. Ter srca, ki bijejo za konje. Eno takih je že desetletja v Francu Lušini, drugo pa v njegovi hčeri Agati Lušina Struna, ki je domačijo razširila v pravi konjeniški center.

Več o tem v intervjuju Mance Mirnik v junijski številki Revije o konjih

 

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj