Članek
Želite biti srečni ali bogati?
Objavljeno Oct 18, 2017

Odgovor na to vprašanje je: Oboje.

Ampak gremo lepo po vrsti. Večina misli: Ko bom bogat, bom srečen. Bogataš pa ima drugo mišljenje. Kar hitro ti razloži, kaj vse ne more kupiti z denarjem. 

Prav tako dosežena stopnja izborazbe ni merilo, da imate veliko denarja, ali, da ste srečni. Velikokrat se z voljo, vztrajnostjo doseže izobrazbo za delo, katerega opravljate z veseljem, žarom in strastjo. Stast in ljubezen do dela sta dva odločilna pogoja, da  ste pri delu uspešni, zadovoljni, spoštovani.

Spoštovanje se na da kupiti z denarjem. Lahko si ga samo zaslužite. Prav tako ste srečni, če pri delu lahko sledite svojim sanjam, ciljem. Postavljeni cilji morajo biti realni. Postavljeni malo više, da vas premaknejo iz cone udobja. Tudi tu morate paziti, da za ceno doseganja planov ne pozabite na družino, prijatelje, svoje zdravje. Z denarjem lahko kupite najbojša zdravila, greste najboljšemu zdravniku. Kljub temu, je velikokrat prepozno. In takrat ostane samo obžalovanje za izgubljene trenutke, ki jih niste preživeli s prijatelji, družino, in spoznanje, da je najvrednejša dobrina čas, ki se ga ne da kupiti ili zavrteti nazaj.

Sigurno ste že slišali stavek: Sam sebi je bil največji sovražnik. Kako je to mogoče? Kako si lahko sam sebi sovražnik? Omejuječe misli in prepričanja vas lahko oddaljijo od bogastva in sreče.

Če se tudi vam mota po glavi:

Denar pokvari ljudi.

Bogataši niso nikoli srečni.

Denar ni za mene.

Sem prestara, da bi začela z novim poslom. 

Čim preje ta prepričanja zamenjajte z novimi, pozitivnimi. Vem, lahko je reči, težje  je narediti. To je čisto res. Ampak, če želite biti bogati in srečni spremenite pripričanja takoj.

Sama sem spoznala, da sem lahko srečna in bogata istočasno. Svojega bogastva ne merim samo s velikostjo bančnega računa. Moje bogastvo je moja družina, lepi odnosi s prijatelji, prosti čas, zdravje, delo, ki me veseli. In srečna sem, da vse to imam.