Feminizem

Objavil/a Marjan Vincetič, dne 2018-10-20 ob 18:14:04

Ko se bomo čez veliko rodov ozrli nazaj v svojo zgodovino, bo patriarhat prav gotovo označen kot velika črna pika v zgodovini človeštva.

Boj za enakopravnost spolov poteka na različnih področjih in različno hitro, morda najzanimiveje pa ga je spremljati v politiki. Ker politika je odraz naše družbe, nas samih.

Sedanja, moška politika je bojevita, agresivno tekmovalna – pač odraz moških značilnosti. Vključevanje žensk v takšno moško okolje je vse prej kot lahko. Tak način jim ni pisan na kožo, ni v skladu z njihovo žensko naravo. Zato jih v politiki ni veliko, ker se v njej ne počutijo dobro. Ampak, na tej točki se je pokazal ženski feminizem kot dobro sredstvo prodora žensk v politiko.

Feministke ne sledijo svoji ženski naravi, ampak želijo biti enake kot moški. Želijo se dokazati na vseh področjih tako, da delujejo kot moški. Tudi v politiki. Enako bojevito, tekmovalno, nepopustljivo. V moškem svetu se ne sme pokazati šibkosti, ker si takoj premagan in izpadeš. In tak pristop se je pokazal kot uspešen, moški ga sprejemajo in spoštujejo.

Vendar iskreno upam, da je to zgolj prehodna faza prehoda v enakopravnost spolov. Ker če to postane pravilo za vstop žensk v politiko, se nam ne obeta nič dobrega.

Prepričan sem, da lahko naša družba razvije vse svoje potenciale le tako, da bodo ženske enakopravno zastopane v politiki in da bodo lahko delovale na ženski način. Sočutno, razumevajoče, potrpežljivo, intuitivno, čustveno. Ter da hkrati moški ostanejo moški, ženske pa si dovolijo biti ženske. In da bomo znali spoštovati in upoštevati drug drugega, ter delovati in sprejemati odločitve skupaj.

Vsak ekstrem je slab. Naj si bo prevlada moških ali prevlada žensk. Optimalne rezultate lahko dosegamo le z dosego enakopravnosti spolov – in ne enakosti.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Marjan Vincetič
Marjan Vincetič
Objavil/a 2018-10-20 18:14:04 (Oct 20, 2018)
Domov

Program stranke SOM predstavljajo ukrepi, s katerimi želimo na razmeroma preprost, a učinkovit način zagotoviti osnovno materialno varnost vsem državljankam in državljanom.

ZADNJE OBJAVE
Feminizem
IŠČI PO ARHIVU
Junij 2022
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj