Članek
Po 113 letih v Mekinjah uršulinke podarjajo samostan
Objavljeno Sep 16, 2015


				Foto: ursulinke.rkc.si.

Uršulinke so se pri nedeljski maši 13. septembra po 113 letih delovanja poslovile iz Mekinj. Provincialna predstojnica s. Zorica Blagotinšek se je v nagovoru po maši zahvalila župljanom in župniku za skupaj preživeti čas in dodala:

“Kot je naravno vprašanje v trpljenju, bolezni, ob kakšni hudi nesreči, preizkušnji: »ZAKAJ«, je tudi ob našem zaprtju skupnosti in odselitvi naravno, da je to vprašanje močno prisotno. Želim pa, da smo najprej hvaležni, ne razočarani. Verujem, da Gospod vodi zgodovino vsega človeštva, tako ve tudi za ta kraj. Edino s pogledom uprtim Vanj zmorejo naše sestre Gracija, Irena, Marija Irena in Sabina ter mi skupaj z njimi danes izrekati »zbogom« in verovati, da žrtev in odpoved rojeva sadove in jih rojeva tudi za vas tukaj navzoče.”

Uršulinke so pripravljene prostore samostana v Mekinjah podariti. Provincialna predstojnica je glede tega povedala:
“Stavba ostaja sedaj prazna, ne vemo še, kdo jo bo sprejel kot dar. Čakamo odgovor občine Kamnik, ki ji je bil samostan ponujen kot dar. Prejela sem kar nekaj pobud, kaj bi lahko bilo v samostanu, a ni koga, ki bi lahko sprejel samostan v celoti.”