Članek
1. ACCOBAMS dan kitov in delfinov
Objavljeno Jun 02, 2015

1. ACCOBAMS dan kitov in delfinov – vabljeni na odprtje razstave fotografij delfinov iz slovenskega morja

Društvo Morigenos se bo kot partnerska organizacija mednarodnega Sporazuma o ohranjanju kitov in delfinov Črnega morja, Sredozemskega morja in sosednjega atlantskega območja (ACCOBAMS) pridružilo praznovanju 1. ACCOBAMS dneva kitov in delfinov. Različne aktivnosti, posvečene temu dnevu, se bodo v vseh državah, podpisnicah sporazuma, odvijale na letošnji svetovni dan okolja, 5. junija.

V društvu Morigenos bomo 1. ACCOBAMS dan kitov in delfinov počastili z odprtjem razstave fotografij delfinov iz slovenskega morja na lesu in platnu, ki bo petek, 5. junija 2015, ob 20. uri v Caffe Galeriji v Piranu (Kidričevo nabrežje 2). Večer bomo nadaljevali s prijetnim druženjem.

Razstava bo prodajna, na ogled pa bo do 15. junija 2015.

Vljudno vabljeni!

Sporazum ACCOBAMS povezuje države iz Sredozemske in Črnomorske regije v skupnih prizadevanjih za ohranjanje kitov in delfinov v Sredozemskem in Črnem morju ter za izboljšanje znanja o teh živalih. Podpisnica sporazuma je tudi Republika Slovenija, društvo Morigenos pa je edina slovenska organizacija s statusom partnerske organizacije v tem sporazumu.