Članek
Pokal Frater 2017 - 3.del - nadaljevanka
Objavljeno Feb 13, 2017

Piran, 12.02.2017

Zunanji svetovalec za področje ribolova ( D.L. iz Pirana ) je bil točen kot švicarska ura. Ura na zvoniku Sv.Jurija je odbila 5 uro popoldan, ko sem potrkal na vrata tajne lokacije v Obzidni ulici (Wall Street), kjer se zbiramo člani naše ekipe Georgios Deep Sea Fishing Team. Zunanji svetovalec za področje ribolova ( D.L. iz Pirana ) je že bil sredi dela.  Eden od članov naše ekipe mu je asistiral. Pozdravil sem oba in se postavil na pozicijo, ki mi je dopuščala pregled nad dogajanjem. Zunanji svetovalec se je z nama pogovarjal, kot da že sto let lovima ribe, midva pa sva seveda jadrno prikimavala. Za lažje razumevanje teme pogovora vam bom dialog predstavil v slikah: Priprava navez ( Slika 1, 2, 3, 4 )


							
							 

No, če sem čisto pošten, ni šlo za dialog. Zunaji svetovalec za področje ribolova ( D.L. iz Pirana ) je imel daljši monolog. Midva iz ekipe Georgios Deep Sea Fishing Team pa sva strumno prikimavala in vse nama je bilo jasno kot beli dan.

Pa je prišla na vrsto tema o vabah. Zanimiva tema do takrat, ko je začel Zunanji svetovalec za področje ribolova ( D.L. iz Pirana ) govoriti o proceduri priprave posamezne vabe za uspešen ribolov. Spet sva strumno prikimavala in vse nama je bilo jasno kot beli dan. Vabe: Najboljše morske vabe 

O ribolovu z barke nismo veliko govorili. Zunanji svetovalec za področje ribolova ( D.L. iz Pirana ) je samo nekajkrat bežno omenil, da bi bilo dobro, če bi z nami na barki  bil nekdo, ki se na ribolov z barke in na ribiško opremo spozna. Moram priznati, da nisem prav dobro razumel kaj je želel s tem povedati. Ribolov z barke: Ribolov z barke v ožjem pomenu - forum

Odločil sem se, da mu ne bom postavljal nobenih dodatnih vprašanj, saj si bo mogoče potem napačno predstavljal, da se skušam nekako izvleči iz situacije v kateri sem se znašel. Tudi o literaturi, ki jo uporabljamo nisem nič govoril. Naj si misli o nas kar hoče. Nekako se bomo že izvlekli iz kaše, v katero smo se s prijavo na tekmovanje Pokal Frater 2017 sami spravili.

Priznati moram, da je bil do nas zelo korekten, da nam je pripravil naveze za celo ekipo in nam tudi svetoval. Koliko smo od tega odnesli pa bo jasno v sredo, 15. februarja ob razglasitvi rezultatov. Mimogrede smo tudi izvedeli, da Mario Druscovich iz Oradele Piran ne bo tekmoval, pomagal bo namreč pri organizaciji tekmovanja. Razmišljanje o možnosti visokih uvrstitev se nam je ob tej novici nehote prikradlo v možgane. 

                                        PRIREDITELJ                         ORGANIZATOR


							    
							        

   Pokal Frater 2017        Minoritski samostan Sv.Frančiška Piran        Oradela Piran

Prevzel sem iniciativo in lastnoročno članom ekipe predlagal uporabo dodatne literature s področja ribolova. Odločil sem se za knjigo z naslovom  "28 nasvetov kako postati boljši ribič" in jim hkrati zapovedal ponovno prebiranje ribiške klasike Ernesta Hemingwaya "Starec in morje".  Pa se naj do odgovora na vprašanje: " Kako dvigniti v čoln ulov, ki je naprimer daljši kot plovilo samo?", člani naše ekipe dokopljeno sami!


							  

Do začetka ribiškega tekmovanja je preostal le še en dan. Le še dvakrat spimo, potem pa prihaja trenutek resnice....

O prvem tekmovanju Pokal Frater 2014 je Janez Mužič zapisal : Patri niso ujeli nobenega fratra

O drugem tekmovanju Pokal Frater 2015 smo na naši spletni strani zapisali: 2. Pokal Frater 2015,

Prejšnji prispevki: Pokal Frater 2017 - 1.del

                          Pokal Frater 2017 - 2.del

Se nadaljuje...     Pokal Frater 2017 - 4.del