Članek
Pokal Frater 2017 - Epilog
Objavljeno Feb 20, 2017

Kje smo?

Odločili smo se za analitični pristop k obravnavi dosežkov Georgios Deep Sea Fishing Team-a na prvem uradnem tekmovanju Pokal Frater 2017. Vsi uporabljeni podatki za analizo so iz uradnih rezultatov organizatorja tekmovanja RD Oradela Piran (vir: Rezultati društvenih tekmovanj 2017 Pokal Frater 2017 )

Graf 1: Primerjava ulova članov Georgios DSFT

Graf 2: Primerjava rezultatov ulova treh prvouvrščenih z rezultati članov Georgios DSFT

Graf 3: Primerjava skupnega ulova z ulovom prvih treh in ekipo Georgios DSFT

Povzetek ugotovitev: Graf1 nam prikazuje zanimivo razmerje ulova med člani naše ekipe. Nesporno najboljši med nami je bil Janko Novak. Presenetljivo visoko se je plasiral Lauro Skomina, ki v fazi priprav ni kazal pretiranega zanimanja za ribolov. Tretje mesto Zorka Bajca je pravzaprav veliko presenečenje. Glede na to, da je lovil prvič je možno, da gre za začetniško srečo. Vseeno pa mu je potrebno čestitati za dva skoraj ulovljena fratra. Naslednjič bomo Evropskemu parlamentu predlagali znižanje Zaščitnih mer. Zadnje tri pozicije so zaskrbljujoče. Robert Letica sicer malenkostno odstopa od zadnjih dveh, razlika med njim in tretjeuvrščenim Zorkom Bajcem pa je vseeno prevelika, da bi ga lahko uvrstili v prvo skupino. Ne vem pa, kje sem naredil napako jaz, da sem Emanuelu Letici dal možnost, da me je prehitel za 30g. Zaradi teh 30g sem bil zadnji.

30g predstavlja teža male tubice lepila Superatack

Graf2 nas s svojo sliko postavlja krepko na trdna tla. Janko Novak je s svojim rezultatom nekako na slabi polovici do ulova prvega in na dveh tretjinah ulova tretjeuvrščenega. Lauro Skomina je na 1/3 ulova prvouvrščenega, Zorko Bajc zaustaja za prvim že za več kot 2/3, medtem ko smo zadnji trije skupaj (R.Letica, E.Letica in M.Jezernik) šele na polovici ulova drugouvrščenega.

Graf3 nam s svojimi stolpiči prikaže razmerja med skupnim ulovom, ulovom prvih treh in ulovom nas šestih skupaj. Ujeti bi morali enkrat več, da bi se izenačili z ulovom treh prvouvrščenih. Naš skupen ulov predstavlja le 7,91 % celotnega ulova, ulov treh prvouvrščenih pa 15,23 %.

Skratka, situacija še zdaleč ni rožnata. Za vsakim zmagovalcem stoji poraženec. Tak je pač ustroj univerzuma. Jin in jang, akcija in reakcija. Frustracija je naraven del tako življenja kot športa samega! Dejstvo je, da v športu, še posebno pa v športnem ribolovu, le redko dosežemo zastavljene cilje povem neovirano, zato se doživljanju frustracije praktično ne moremo nikoli povsem ogniti  ( ta občutek doživljanja frustracije poznam iz lastnega primera ). Nisem pa siguren, da sta občutek doživljanja frustracije občutila tudi Robert in Emanuel Letica. Vsaj slednji bi ga lahko občutil, dihal sem mu za ovratnik.

Kako izgubiti dostojanstveno?

Pregovor pravi: "Prvim slava, drugim pozornost!" Govori se, da imamo ljudje radi zmagovalce. Dajemo jim nagrade, jih dolge ure s cvetjem čakamo na letališčih in bedimo pozno v noč, da jih lahko gledamo in poslušamo na malih zaslonih ali občudujemo na fotografijah v Solnem cvetu in še kakšnem časopisu.

No, ampak resnici na ljubo nas še kako fascinirajo tudi poraženci.Z njimi lahko sočustvujemo in za njih navijamo. Tipičen primer tega je spodnja fotografija na kateri se je veliki poraženec Pokala Frater 2017 znašel v tolažilnem objemu dvojne agentke Ane Hace, članice Georgios DSFT in društva Morigenos. Na fotografiji desno spodaj je na obraznem izrazu Emanuela Letice, predzadnjega na tekmovanju mogoče le opaziti kanček občutka doživljanja frustracije. Nič čudnega torej, če je eden najbolj popularnih internetnih portalov onkraj luže prav Failure Magazine, ki je v celoti posvečen poražencem.

Kako naprej?

Prve odločitve so bile, na osnovi analize rezultatov ,sprejete dokaj hitro. Naslednje tekmovanje za Pokal Frater bo leta 2018. Točen datum bo znan meseca decembra. Georgios Deep Sea Fishing Team bo tam. Kapetan naše ekipe do Pokala Frater 2018 je naš najboljši tekmovalec Janko Novak/Škarpena. Odločili smo se za okrepitev ekipe z dvemi članicami, ki sta bili prisotni na popoldanskem After Partyu. Ekipa bo šla na intenzivne priprave v kraje z ekstremnimi vremenskimi pogoji. Zunanji svetovalec za področje ribolova (D.L. iz Pirana) ostane še naprej naš sodelavec. Obstaja velika možnost, da selektor naše ekipe postane znani strovnjak iz smučarskih krogov A.M. ali morda celo sedanji selektor rokometne reprezentance Slovenije V.V. Ugotavljali smo, da bi s slednjim lahko mogoče v zadnjih desetih minutah ribolova po ulovu ulovili tri prvouvrščene. Razgovori in dogovarjanja so vteku.

Za konec pa še nekaj posnetkov naših prijateljev  iz krajev kamor se bomo odpravili na intenzivne priprave tik pred Pokalom Frater 2018!

Se vidimo na Pokalu Frater 2018!

Prejšnja objava   Pokal Frater 2017 - 8.del

POKAL FRATER 2017
ODAJA RTV SLOVENIJA 1: OBZORJA DUHA - Pokal Frater 2017 - video