Članek
Pokal Frater 2019 – 1.nadaljevanje
Objavljeno Feb 26, 2019

Piran-torek,25.2.2019

Letošnje tekmovanje je tik pred nami. V dogovoru smo priprave na tekmovanje preskočili.

Se sprašujete zakaj?

Poglejte, pred dvemi leti smo imeli kljub intenzivni pripravam zelo slabo uvrstitev, lani je bilo še slabše. Bili smo na pripravah tudi v tujini in rezultat?

Dva najbolj perspektivna tekmovalca, Robert Letica in Marko Jezernik, sta bila na koncu neuvrščena, Zorko Bajc pa je bil zadnji z najmanjšo ulovljeno ribo. Na razglasitvi so dejali, da je to posebno prznanje “kao najbolj ekološki ribič”. Lepo vas prosim, kaj to pomeni!

Prav zaradi tega se letošnjega tekmovanja udeležujemo z delno ojačano ekipo, pridružil se nam je brat Robert Horvat, ki ima bogate izkušnje z ribolovom na Muri in skoraj tekoče govori italjansko. Ozonjat verbo esere!

Ponovno smo se obrnili na našega zunanjega svetovalca za področje ribištva Denisa Lobodo in ga prosili za pomoč. Poslal sem mu naslednji mail.

 

Denis Loboda /zunanji svetovalec za področje ribištva/ Piran, 25.2.2019

Spoštovani Denis!

Za pokal Frater 2019 smo prijavili naslednje tekmovalce. Prosimo te za nabavo dnevnih dovolilnic:

Dnevna dovolilnica je 7 eur, prijavnina za tekmovanje je 15 eur.

Robert Letica, Robert Horvat, Lauro Skomina, Danijel Grbec, Marko Jezernik in Janko Novak

Društvo Georgios Piran

Georgios Deep Sea Fishing Team


							   

Marko Jezernik, tajnik

Prav zadnji dan pred tekmovanjem je Robert /neuvrščeni/ nabavil vabo, jaz pa sem stopil do Maria Druscovicha iz Ortadele in prevzel ribiške palice za štiri tekmovalce. Seveda smo Denisa prosili še za nekaj navez, za vsak slučaj, če bi komu kakšna velika riba prvo navezo strgala.

Prepovedali smo vse razgovore z ribiči iz drugih klubov in društev, saj se lahko kdo od nas navzame kakšnih nepreverjenih idej o tem kje, kaj in kako loviti. Odločili smo se, da se zanašamo samo in svoje lastno znanje in na znanje našega zunanjega svetovalca za področje ribištva.

Spimo še eno noč, potem pa “akcija!”

2. nadaljevanje