Članek
Zgodba o Pesmi nad podvodnim Triglavom 2015 – 2019…
Objavljeno Jul 21, 2019

Piran, 19.7.2019

Zgodba o Pesmi nad podvodnim Triglavom 2015 – 2019…

Začetek sega dobrih osemnajst let nazaj, ko Ugo Fonda s skupino potapljačev, med katerimi so bili še Ali ŽerdinFranjo ŽeleLean Fonda in Maurizio Ruzzier, na najglobji del slovenskega morja v počastitev 90. obletnice rojstva legendarnega raziskovalca oceanov Jacquesa Cousteauja postavi betonsko piramido. MePZ Georgios se v zgodbo vključi leta 2015, ko prvič organiziramo Mednarodni koncert pevskih zborov “Pesem nad podvodnim Triglavom”. Letošnja izvedba prireditve v septembru bo že peta po vrsti. Podvodni Triglav pa je izziv tudi za druge. 

Mlada potapljačica Mojca Haberman je septembra 2018 izpolnila cilj, ki si ga je zadala, in osvojila dva Triglava – gorskega in podvodnega. V mesecu juniju 2019 je Edo Žalar, opravil 3 različne športno-rekreativne podvige. Opravil je potop na dah (apnea) na najglobljo točko slovenskega morja, prekolesaril razdaljo od obale do Julijskih Alp, ter opravil vzpon na in sestop z najvišje slovenske gore. V 18. urah in 45. minutah je prišel od podvodnega triglava na Triglav!  

Mi pevci ostajamo trdno na tleh. Tudi letos bomo s petjem, na ladji Laho nad podvodnim Triglavom,  počastili potapljače, ki so postavili podvodni Triglav in na trgu 1.maja zapeli v čast glasbenega pedagoga Berta Radojkoviča.

Vec na povezavi: Zgodba o Pesmi nad podvodnim Triglavom 2015 – 2019…