Članek
Klimatske spremembe 2019... 4.nadaljevanje
Objavljeno Oct 27, 2019

Do sedaj objavljeni blogi Klimatske spremembe 1978 in 2007 - "Kdo ima od tega koristi?",  Klimatske spremembe 2019... 1. nadaljevanje - Greta Thunberg je del dobro povezane mreže... , Klimatske spremembe 2019.... 2.nadaljevanje - Podnebje in denarna sled… Zelene finance..., Klimatske spremembe 2019... 3.nadaljevanje. TCFD... Glavni igralec Goldman Sachs... Vstopijo Greta, Alexandria Ocasio-Cortez in Co.

Nadaljujem s prevodom prispevka Climate and the Money Trail avtorja F. William Engdahla objavljenega v Global Research 25, septembra 2019. V  4.nadaljevanju bo zanimivo videti kaksno vlogo imata  Greta Thunberg in Alexandria Ocasio-Cortez in kaj je "pravi dnevni red" akterjev v ozadju.

Gorejev partner, nekdanji uslužbenec Goldman Sachsa David Blood, je kot je že bilo omenjeno,  član TCFD /Task Force on Climate-related Financial Disclosure/, ki ga je ustvaril BIS /Bank for International Settlements/. Greta Thunberg in njen 17-letni ameriški klimatski prijatelj Jamie Margolin sta bila navedena kot "posebna mladinska svetovalca in skrbnika" švedske nevladne organizacije We Don’t Have Time NGO, ki jo je ustanovil njen izvršni direktor Ingmar Rentzhog. Rentzhog je član Al Goreve organizacije Climate Reality Organization Leaders  in član delovne skupine European Climate Policy Task Force. Marca 2017 je bil na usposabljanju pri Al Goru v Denverju, junija 2018 pa v Berlinu. Projekt podnebne resničnosti Al Gore je partner podjetja Nimamo časa. Al Gorov Climate Reality Project je partner v We Don’t Have Time NGO.

Tudi kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), ki je v svojih prvih dneh v kongresu ZDA vzbudila veliko pozornost  z razkritjem "Green New Deal-a" v katerem predlaga popolno reorganizacijo ameriškega gospodarstva ob ocenjenih stroških v višini okrog 100 bilijonov dolarjev, prav tako ni brez ustrezne strokovne pomoči. AOC je odkrito priznala, da se je na poziv skupine, imenovane Justice Democrats, potegovala za kongres. Enemu anketarju je dejala: "Ne bi kandidirala, če ne bi bilo podpore Justice Democrats in Brand New Congres-a. Hm, pravzaprav sta me ti organizaciji prosili, da prav ti dve, da kandidiram za kongresnico. Oni so tisti, ki so me pred letom in pol poklicali  ... "Zdaj kot članici kongresa AOC-jevi svetujejo  med drugimi tudi Zack Exley soustanovitelj Justice Democrats. Exley je bil štipendist Open Society, med drugim je dobil sredstva Open Society Foundations in Ford Foundation, s katerimi je ustanovil predhodnika Justice Democrats v katerega je rekrutiral izbrane kandidate za položaje v politiki.

Resnična agenda je gospodarska

Povezave med največjimi finančnimi skupinami na svetu, centralnimi bankami in svetovnimi korporacijami s sedanjo pobudo za korenito podnebno strategijo opustitve gospodarstva na osnovi fosilnih goriv v prid nejasnega, nepojasnjenega Zelenega gospodarstva kažejo na to, da pri tem ne gre za resnično skrb da bi naredili naš planet čist in zagotovili zdravo okolje za življenje. Bolj kot to, je agenda tesno vezana na agendo ZN 2030 /UN Agenda 2030/ za „trajnostno“ gospodarjenje, z usmerjanjem dobesedno bilijonov dolarjev v premoženja globalnih bank in finančnih velikanov, ki so predstavniki resnične moči.

Februarja 2019, je po govoru Grete Thunberg pred komisijo EU v Bruslju takratni predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, potem ko je galantno poljubil roko Grete, reagiiral kot da ga je govor vzpodbudil in ga pripravil k resničnemu ukrepanju. Greti in novinarjem je povedal, da bi morala EU v naslednjih 10 letih za boj proti podnebnim spremembam porabiti stotine milijard evrov. Juncker je predlagal, da se med letoma 2021 in 2027 "vsak četrti evro, porabljen v proračunu EU, usmeri v ukrepe za ublažitev podnebnih sprememb."

Kaj ponosni Juncker ni povedal je to, da odločitev nima nič skupnega z obtožbami mlade švedske aktivistke. Narejena je bila v navezi s Svetovno banko /World Bank/, celo leto prej 26. septembra 2018, na konferenci One Planet Summit, skupaj z World Bank, Bloomberg FoundationsWorld Economic Forum in drugimi. Juncker je spretno izkoristil medijsko pozornost namenjeno mladi švedinji za promocijo svoje, leto prej sprejete podnebne agende.

17. oktobra 2018, nekaj dni po sporazumu EU na konferenci One Planet Summit , je Junckerjeva EU podpisala Memorandum of Understanding z  Breakthrough Energy-Europe, v katerem bodo imele družbe članice Breakthrough Energy-Europe prednostni dostop do vseh oblik financiranja.

Člani družbe Breakthrough Energy-Europe so lastnik Virgin Air Richarda Branson, Bill Gates, Jacka Ma iz Alibaba, lastnik Facebooka Mark Zuckerberg, HRH Prince Al-waleed bin TalalRay Dalio iz Bridgewater, Julian Robertson iz Tiger Managementa; David Rubenstein ustanovitelj Carlyle Group; George Soros, predsednik Soros Fund Management LLC; Masayoshi Son, ustanovitelj Softbank, Japan. 

Da ne bo pomote. Ko najmočnejše multinacionalne korporacije, največji institucionalni vlagatelji na svetu, vključno z BlackRock in Goldman Sachs, ZN, Svetovna banka, Banka Anglije in druge centralne banke BIS, stojijo za financiranjem tako imenovane zelene agende, recite ji Green New Deal ali kaj drugega, je čas, da pogledamo kaj se v resnici dogaja v ozadju kampanj klimatskih aktivistov in kaj je dejanska agenda. Slika, ki se pojavi, je dejansko poskus finančne reorganizacije svetovnega gospodarstva z uporabo podnebja, na kar ima sonce in njegova energija veliko več vpliva, kot bi ga človeštvo kdajkoli lahko imelo - in nas navadne ljudi prepričati, da se nedorečeno žrtvujemo, da bi "rešili naš planet. "

Leta 2010 je vodja delovne skupine 3 Medvladnega odbora ZN za podnebne spremembe /Working Group 3 of the UN Intergovernmental Panel on Climate Change/ dr.Otmar Edenhofer povedal novinarjem: "... jasno moramo povedati, da dejansko s podnebno politiko razdeljujemo bogastvo sveta . Moramo se osvoboditi iluzije, da je mednarodna podnebna politika okoljska politika. To skoraj nima nobene zveze z okoljsko politiko in s težavami, kot so krčenje gozdov ali ozonska luknja." Od takrat je strategija ekonomske politike postala veliko bolj razvita.

Climate and the Money Trail by F. William Engdahl published on Global Research 25, September 2019

Klimatske spremembe 2019... 5.nadaljevanje