Članek
Klimatske spremembe 2019... 10.nadaljevanje
Objavljeno Jan 09, 2020

Nisem bil presenecen, ko sem na RTV SLO portalu zasledil prispevek "Beseda leta 2019 je podnebje"ZRC SAZU je četrtič izbral besedo leta, slovenska javnost je v spletnem glasovanju, v katerem je sodelovalo več kot 2.000 ljudi, za besedo leta 2019 izbrala podnebje.

Do sedaj objavljeni blogi Klimatske spremembe 1978 in 2007 - "Kdo ima od tega koristi?",  Klimatske spremembe 2019... 1. nadaljevanje - Greta Thunberg je del dobro povezane mreže... , Klimatske spremembe 2019.... 2.nadaljevanje - Podnebje in denarna sled… Zelene finance..., Klimatske spremembe 2019... 3.nadaljevanje - TCFD... Glavni igralec Goldman Sachs... Vstopijo Greta, Alexandria Ocasio-Cortez in Co.Klimatske spremembe 2019... 4.nadaljevanje - Kaj je "pravi dnevni redKlimatske spremembe 2019... 5.nadaljevanje - odmevi na to "zelo" aktualno temo v domačih in tujih medijihKlimatske spremembe 2019... 6.nadaljevanje - pregled dogajanja na temo Klimatske spremembe od leta 2010 daljeKlimatske spremembe 2019... 7.nadaljevanje - Za epilog pa nekaj zanimivih mnenj, Klimatske spremembe 2019... 8.nadaljevanje - Ljudje pozabljajo zgodovino, Klimatske spremembe 2019... 9.nadaljevanje - Nekaj tock za poglobljeno razmisljanje...

Na FB-ju sem pred kratkim zasledil naslednjo objavo. Avtor teksta je klimatolog Michael Mann:

Zbudili pa so se tudi nasi politicni veljaki - Jure Leben, premierjev svetovalec za podnebne spremembe?

Nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben bi lahko postal svetovalec premierja Marjana Šarca za podnebne spremembe. Pogovori o tem že potekajo, so povedali v kabinetu predsednika vlade. Leben je z mesta okoljskega ministra odstopil lani februarja. Kot je poročal Radio Slovenija, gre pri svetovalcu za podnebne zadeve za področje, ki povezuje in zahteva sodelovanje več resorjev, od okoljskega in infrastrukturnega do kmetijskega, gospodarskega in finančnega.

Tudi predsednik Amerike Donald Trump ima svojega svetovalca za podnebne spremembe. Njegov svetovalec je William Happer. Na tej povezavi ga lahko poslusate, ko na COP25 v Madridu govori o Podnebnem Alarmizmu. Video tukaj Trump Adviser William Happer Talks Climate Alarmism During COP25 in Madrid The Heartland Institute - Recorded in Madrid, Spain, the site of the UN's COP25. William Happer, former Deputy Assistant to the President and Senior Director of Emerging Technologies on the National Security Council, joins The Heartland Institute to rebut the United Nations' climate delusion.

Zanimivo je tudi to, objavljeno 9. maja 2019: The In-depth Story Behind a Climate Fraud Video

Za zakljucek pa se zanimivo razmisljanje Dana BrittaDan Britt - Orbits and Ice Ages: The History of Climate

Za tiste, ki jih tema zanima pa tale video prispevekHow Ice Ages Happen: The Milankovitch Cycles      

 Za konec pa dilema Al Gora, ki jo je objavil The Heartland Institute! Al Gore opozarja pred katastroficnim dvigom morske gladine, sam pa ima  cudovito posestvo z vilo tik ob morski obali. Zakaj je pa ne proda? Video tukaj Why Isn't Al Gore Selling His Beachfront Property?