Članek
Swinging all the way...
Objavljeno Apr 17, 2020

STUDIO D DEL 17/04/2020 - KVARTET JUST FRIENDS IN CD SWINGING ALL THE WAY
Današnji gost oddaje Studio D je bil saksofonist Bojan Volk. Predstavil je nov cd Swinging All The Way, ki ga je decembra 2019 posnel kvartet Just Friends.

Swinging all the way…

Bojanom Volkom, glasbenikom, jazzistom, sem se srečal pred nekaj leti v glasbenem lokalu Caffe Galeria v Piranu. Po dogovoru z lastnikom lokala Adijem Behadinijem sem skrbel za spletne strani Caffe Galeria Piran, za izdelavo plakatov za glasbene skupine, za najavljanje dogodkov na spletnik straneh in napovednikih, za organizacijo razstav in za knjižnico. Sledila je ureditev interiera lokala, ki sva jo zasnovala in izvedla skupaj z Bojanom Sumrakom. Na enem od kolažev v lokalu je tudi Bojan Volk.

Vedno, kadar so Just Friends igrali v Piranu, sva z Bojanom nasla cas, da ob pavzah malo poklepetava. Posebna relacija pa se je vzpostavila, ko sem ugotovil, da pojem v MoPZ Pergula skupaj z njegovim tastom. Od takrat dalje sem postal njun “messinger“. Bojan zivi namrec v Postojni, njegov tast pa v Svetem Petru. Od tukaj dalje pa so se dogodki vrstili po naslednje sosledju:

31.7.2019 – Pozdravljen Marko! Kako je kaj v Piranu? Gledal sem tvoje zadnje slike, pa sem pomislil, če bi sprejel izziv in bi naredil grafično opremo za CD, ki je v pripravi za snemanje in izdajo?

Kako se je zgodba odvila do konca pa lahko preberete na povezavi "Swinging all the way" ...