Članek
Od sLOVEnije do sLOWenije!
Objavljeno Apr 26, 2014

Odličen tekst uporabnika Miki Miška z RTVSlo portala Ni kaj dodati!

Od sLOVEnije do sLOWenije!

Naša država je že pred časom izgubila svojo dušo (če jo je kdaj sploh imela). Da o delčku Patriotizma, ki bi ga morali kot vsak narod imeti sploh ne govorim. Gre se samo še za to, kdo bo imel več od vladanja, kdo se bo bolj kazal, kdo bo več nabral v svoje žepe. Volitve vsaki dve leti, folk vedno isti. Če že ne iste face, pa isto delovanje.

Nihče se ne vpraša kaj bo s človekom, če ima 3 € za hrano, če lahko poskrbi za otroke, če si lahko ustvari družino, če ima babica pokojnino, da lahko vsaj preživi. NIHČE med vladajočimi se tega ne vpraša, to je sedaj splošno jasno, večina ljudi pa želi volitve in da pač voli nekaj. Ker slabše pač ne mora bit. Ali pač?

Vseeno mi je za desne in leve, nikoli nisem bil simpatiziral s temi strankami in v teh časih mi še manj pade na pamet, da bi se "specializiral" za katero barvo. Mogoče res nisem dal skozi dveh vojn, ampak imam občutek, da se je Slovenija izgubila v paradoksu in da je v vsej svoji kratki zgodovini na najnižji točki. Brezposelnost raste, gospodarstvo še vedno umira, politiki si merijo "orodje" in ne samo da ni dolgoročnih načrtov, niti dolgoročnih ciljev ni.
Vmes se spet malo nakrade, vsi to vemo, ampak sankcij ni. Lepo guramo dalje. Vsake toliko časa gredo VSE cene gor, malo davek povišamo, malo vzamemo od pokojnin, znižamo plače in se hvalimo kako delamo premike.

Obnašamo se kot da vodimo društvo in ne države. Pa priredimo kakšno veselico, podražimo cene, če bo folk prišel bo, če ne bo pa drugo leto. Kdo bo igral ni pomembno, ker ovčke itak ne poslušajo in samo plešejo.

Takole pa bo šla zgodba naslednjih nekaj let (periodično): Šli bomo na volitve, zapravili denar državljanov, se malo kregali, čez eno leto udrihali po tistih, ki smo jih volili. Nekaj ministrov bo medtem odšlo, nekaj jih bodo nagnali. Sledijo rušenje vlade in predčasne volitve. Spet bomo polni upanja in volili....ja iste face. Vmes bo se bo brezposelnost povečala, propadla bodo še druga večja podjetja, mladi bodo živeli pri starših do abrahama, število rojstev bo padlo, davek bo šel gor, pivo bo 5 €, kruh pa 10. Plače bodo šle malo dol, ker je kriza, pokojnin pa nekateri ne bodo več prejemali.  Bomo vmes kaj demonstrirali? Ne, ker demonstracij v Sloveniji še ne poznamo. Pri pravih demonstracijah gorijo ulice, avtomobili so na strehi, trgovine izropane, ljudje pa spijo na trgih. Nato pa sledi...beri ta odstavek še enkrat.

In zato sLOWenija. Smo zelo blizu dna naše države (društva), nekoliko nam pogled lepšajo le korale na robovih brezna v katerega tonemo.