Članek
Opozorilo
Objavljeno Dec 26, 2020

Jaz :matej :rukav-nedelko - živ človek, kot del stvarstva se sproti učim in prihajam iz dneva v dan do novih spoznanj.

Na podlagi tega lahko pride tudi v mojih objavah do napak, ne-resnic. Tudi jaz sem krvav pod kožo. Zato apeliram na vsakega, ki bi v kakršni koli obliki želel te dokumente (objave, ki jih objavljam) uporabiti za-se, naj najprej stvari sam razišče in pride do svoje resnice/spoznanj. To kaj objavljam ni absolutna resnica, je moje razmišljanje na podlagi pridobljenega znanja. Sem več ali manj samouk in pridem iz dneva v dan do novih spoznanj. Največja šola ti je življenje samo.

Moje mišljenje:

Kot živ človek, dejansko ne potrebuješ nobenega ˝papirja˝ oz. dokumenta, ki ti dokazuje/te opredeljuje za živega. Dovolj je že zavedanje in da se izraziš, da si živ človek. Ko to zavedanje ponotranjiš (živiš, kot živ-svoboden-človek) si dejansko neodvisen-svoboden TUAKJ IN ZDAJ!

Jaz uporabljam te dokumente, ker se mi zdijo smiselni. Dejansko sem jaz (vsak zase in, kot skupnost) dokaz dovolj, da sem živ, saj sem TUKAJ IN ZDAJ, se zavedam, živim, diham, razmišljam, čutim. Torej, če kdo potrebuje kakršen koli dokaz da si živ, je (po mojem mišljenju) dovolj, da se izraziš za živega in da si/da obstajaš dokaz dovolj.

Z veseljem pa pomagam vsakemu, ki potrebuje pomoč in tudi jaz se veselim vsakršne pomoči. Pomagam lahko pa le na podlagi znanja, ki ga imam-ni pa absolutno.

Sproti se učim in vsak dan prihajam do novih spoznanj. To je proces, kot življenje samo. Nobeden ti ne more reči, kdo/kaj si, to sam veš. Vsak je avtoriteta za-se. Nobeden nima avtoritete nad drugim. Drugi imajo le toliko avtoritete nad nami, kolikor mi dopuščamo in jo priznavamo. Tako, da če nekomu pomagam nisem njegova avtoriteta (in obratno), sva/smo enakovredna v pogledu stvarstva. Tako, da pomoč drugemu ni nobeno priznavanje avtoritete nad nekom. Tukaj smo, da drug drugemu pomagamo (po svojih najboljših zmogljivostih) in si ˝krijemo hrbet˝.

:matej :rukav-nedelko