Članek
Pedikura doma - kako si doma pripravimo ustrezno pedikuro?
Objavljeno Jan 21, 2020

				Profesionalna pedikura v kozmetičnem salonu
Velikokrat se vprašamo, ali si lahko doma pripravimo ustrezno pedikoro, ali pa je vseeno bolje oditi v salon in svoje noge prepustiti strokovnjakom?
Obstaja vrsto razlogov, zakaj bi pedikuro želeli opraviti doma. Modra vam je v salonu previsoka cena ali morda nimate časa, ali pa se vam preporsto ne ljubi obiskati pedikure.
Strokovnjaki se strinjajo, da domača pedikura ne more nadomestiti ustrezne storitve, ki jo izvaja usposobljeno osebje v pedikerskem salonu, kljub temu pa lahko doma tudi dobro poskrbimo za svoja stopala.
Cenovni razpon storitve pedikure v salonih se lahko precej razlikuje, odvisno od nivoja storitve. Preprosta pedikura ponavadi vsebuje namakanje nog v kopeli, oblikovanje nohtov in ureditev obnohtne kožice, odstranjevanje suhe in odmrle kože s stopal, ter kratko masaži stopal. Cene za takšno storitev se gibljejo med 25 in 35 evri, odvisno od kraja in posameznega salona.
Bolj posebne vrste pedikure pa lahko vsebujejo daljšo masažo, SPA pedikuro, terapijo s posebnimi eteričnimi in masažnimi olji, medicinsko pedikuro in saniranje težav z otiščanci, zadebeljeno kožo, vraščeni nohti in je zato lahko tudi cena storitve bistveno višja. 

Kaj je potrebno vedeti o domači pedikuri?

Če nimate na voljo denarja, da bi si privoščili profesionalno pedikuro, ali pa preprosto nimate časa za obisk salona, si lahko pedikuro pripravite tudi sami v domačem okolju.

				Pedikura doma
1. V posodo s toplo vodo stresite 2 žlici sode bikarbone. Če vam je všeč, lahko notri kanete tudi nekaj kapljic eteričnega olja sivke.
2. Stopala namakajte nekaj minut, da se koža in nohti zmehčajo. Naredite si naravni piling, tako da podrgnete stopala z mešanico, sestavljeni iz enega dela vode, treh delov sode bikarbone, ter enega dela rjavega sladkorja.
3. Uredite nohte na velikost, ki vam ustreza. Postrizite jih ravno, ne zaokroženo.
4. Stopala osušite, nanesite vlažilno kremo in jih ovijte v toplo brisačo. Tako naj počivajo pet do deset minut.
Kljub vsemu strokovnjaki priporočajo reden obisk pedikure v salonu, sploh če imamo težave kot so vraščeni nohti ali kurja očesa. Pa tudi sicer je obisk pedikure sproščujoč in se marsikdo z veseljem odloči za redno pedikuro v salonu.