Članek
OTROŠKO RAZMIŠLJANJE O POLITIKI
Objavljeno Jul 01, 2014

Rada delam kot prostovoljka v Mladinskem centru, v Kranju in danes sem se ponovno znašla v tej meni zelo ljubi vlogi. Delo z otroki me sprošča in napolni z energijo. Odpravili smo se na vlak in v Ljubljano na ogled razstave o možganih.


							Na poti proti razstavnemu prostoru smo ob cesti srečali plakate z znanimi političnimi obrazi in njihovimi slogani ter zanimivo je bilo poslušati naše največje bogastvo - otroke o političnem dogajanju v Sloveniji. Politični vrh jim bi moral biti za zgled, jim dajati vrednote in verovanje v pravno državo. A žal temu ni tako. Naši sončki so danes napol v smehu ugotavljali:

- da vsak dela samo zase

- da dajejo prazne obljube

- da se samo lepo smejijo

- da goljufajo njihove starše

- da so nesramni

in seveda najpomembneje je bilo, da ne znajo odzdravit, ko jih po naključju srečajo in naglas pozdravijo. Če se spomnem svojega otroštva nisem vedela nič o politiki in v njihovem delu. Po ogledu zanimive razstave od znotraj - Možgani pa smo znova lahko poslušale kakšne možgane in živčevje imajo v glavi politiki. To pa zanima tudi mene, torej 13.07.2014 gremo na volitve, za naše otroke, za našo prihodnost,...