Članek
PROTI SIVI EKONOMIJI-JA SEVEDA!
Objavljeno Sep 22, 2014

"Zvečer se peljem domov in zagledam lep jumbo plakat prelepa deklica in zraven napis Kdo mi jemlje prihodnost?
In si zapišem naslov katerega preverim ko sem prišla domov (od takrat imam pulz na 120:) www.protisiviekonomiji.si
Ukrep, ki ga je Vlada sprejela na 23. redni seji.
Super.
Lepo.
Bravo.
Zdaj pa razmišljam, če je to ista Vlada oz "podobni glasovalci", kot tisti, ki so pustili da se državi dolguje 18.660.932,35 EUR davka?
Ker ne razumem najbolj, pa bi rada:)
Najprej nisem razumela, kako se lahko blokira račun vsakomur za 20 eur premalo plačanih prispevkov in jih moraš plačati, če hočeš delati naprej, hkrati pa spet drugi lahko dolgujejo večničelne postavke?!
In potem nas ozaveščate proti sivi ekonomiji in sprašujete "Kdo mi jemlje prihodnost"? Mi mogoče?
Državljani?
Kako pa, če smem vprašati?
Z dokapitalizacijo bank, ki ste jih izčrpali vi, ali mi državljani?
Z davkom, ki ga niste pokasirali pri velikih ribah, male pa ste osušili do obisti?
Pišete, da siva ekonomija znižuje kakovost šolanja in otrokom jemlje lepšo prihodnost?!
Bi bilo slabih 19 mio trenutnega dolga ok za nekaj kvalitetne izobrazbe? In zanimivo..prav letos je Ministrstvo za šolstvo v osnovnih šolah spremenilo imena treh predmetov: primer: glasbena vzgoja ste spremenili v glasbena umetnost (plus dva ostala predmeta) in to nas stane 1,5 mio eur (zaradi novih tiskovin..)?!
Zaradi tega ne jemljete otrokom lepše prihodnosti?
Namreč argument ministrstva je, da je bila zamenjava v imenu nujna, ste pa zato ukinili na vsako šolo po enega učitelja za podaljšano bivanje!
Pišete, da siva ekonomija jemlje dostojanstvo zraven pa date delavca v rumeni gradbinski čeladi..(pa se spomnim na gradbinske zgodbe prejšnjih let in našo pravično državo, še dobro da je v faco model bolj grk, kot pa kakšen naš "brat", da me spomin ne popelje do izbrisanih).
Pišete, da siva ekonomija ne pozna socialnih zavarovanj, delovne dobe, delavskih pravic in tako uničuje naše dostojanstvo.
Ste pozabili kako je izpuhtel denar v ključnih projektih za zdravstvo, pozabili kako ste zvišali delovno dobo, na pravice delavcev se že od zdavnaj vse vlade skupaj požvižgate, o dostojanstvu pa ne bi, ker ga roko na srce Slovenija ni videla že nekaj let, ne spodaj, ne zgoraj, pa kjerkoli že to je.
Pišete kdo nam jemlje varnost?
Mi državljani mogoče?
Pri vsej lakoti ste lahko srečni, da ni še več kriminala!
Kdo mi jemlje varno starost?
Zdravje?
Pa a se vi hecate, ali je tekstopisec padel pred kratkim na glavo?!
A smo mi mutili s posteljami?
Mi nimamo za več zdravnikov?
Samo vprašam!
Oddelek za možgansko kap in infarkt je porabil sredstva v polovici leta, ki ste mu jih namenili, vodstvu pa je rečeno, da naj ne sprejemajo pacientov več! Kam pa jih naj dajo?! In kdo potem jemlje varno starost in zdravje? Državljani ali vlada?
Pod življenjske situacije navajate varstvo otroka na črno in lepo fino navedete kakšna je kazen za študentko, ki delo opravlja na črno (globo od 208,65 do 20.864,36 evrov), ter za starše, ki so soudeležni pri "kriminalu" (208,65 do 12.518,78 evrov). Še ena življenjska situacija pišete je jutranja kava, če je prodana na črno (od 2.000 do 125.000 globe).
Zdaj pa mene dragi gospodje in dame (VLADA) zanima:
Kakšne so globe za Vas?
Za Vaša črpanja državnih podjetij?
Za vaše pod mizo podpisane listine?
Za vaše provizije od VSEGA, kar se je pri nas "zgodilo" v času od osamosvojitve do danes?
Kakšna je globa zate VLADA RS, da tvoji državljani odhajajo drugam?
Dodajam le še... ker navsezadnje res nima smisla in mi je žal 15ih minut vrženih v zrak...
Podatki o pobranem DDV za september 2013 kažejo, da je bilo zbranih za 37 milijonov evrov več DDV-ja, kot je bilo načrtovano, oz. za 31 milijonov več v primerjavi s septembrom 2012. Minister pa je ob tem opozoril, da je siva ekonomija predvsem moralni problem...
Prav.
Naj bo tako.
Če tako pravi minister Slovenije, ki je mednarodno po VEČIH raziskavah znana po korupciji,
Kdo je torej bolj nemoralen a?!
Tjaša, ki proda kavo na črno, da preživi lokal, mehanik Matjaž, ki prijatelju zamenja gume za 10 eur manj, da bo lahko nahranil otroke, ali VI?!
Vklopite razum.
Pa nehajte klobasati neumnosti za božjo voljo in igrati na strune čustev državljanov, ki več ne vedo kam in kako zato, da bodo preživeli, vi pa še kar Monopoli in Črni Peter furate.
VKLOPITE RAZUM VI, MI SMO GA ŽE ZDAVNAJ!!!"

S sivo ekonomijo na dolgi rok izgubljamo vsi. Bodite aktivni in zahtevajte račun, da ne bodo drugi služili na vaš račun.
protisiviekonomiji.si