Članek
Kupovanje keramičnih ploščic
Objavljeno Mar 29, 2018

Keramične ploščice smo kupovali tudi pri obnavljanju našega stanovanjskega objekta. Ker brez keramičnih ploščic praktično ne gre v nebenem stanovanju, smo se odločili, da poiščemo ponudnika, pri katerem bomo izbrali ploščice za vse naše prostore.

Ploščice smo potrebovali za kuhinjo, kopalnico in vežo. Z ženo sva tako morala izbrati kar nekaj različnih baru in tipa keramičnih ploščic.

Prve, ki sva jih izbirala so bile talne ploščice. Izbrala sva tri različne modele. Prvega za vežo, drugega za kuhinjo in tretjega za kopalnico.

Ker sva pri obnovi ali gradnji porabiš kar nekaj sredstev, sva se morala tudi za področje keramičnih ploščic določiti znesek, ki sva ga pripravljena odšteti. Tako kot pri vsaki stvari, tudi pri keramičnih ploščicah izbiraš modele, ki imajo velik cenovni razpon. Čeprav je cena na kvadratni meter, ko primerjaš razmeroma mala, je na koncu seštevek pri kvadraturi kar velik.

Ker sva si želela najboljšo kvaliteto za najin denar, sva se odločila, da poiščeva znižane modele. Največ ponudbe, po znižanih cenah so imeli v keramiki outlet, kjer sva imela tudi nekaj sreče. Skoraj vse modele keramičnih ploščic za najino stanovanje sva tako našla po znižani ceni.

Modela, ki bi si ga želela v kuhinji nad štedilnikom znižanega ni bilo. Zaradi boljše končne cene, sva ga nato izbrala pri istem doavitelju.

Če na koncu primerjava ceno keramičnih ploščic, ki sva jih kupila na kvadratni meter (keramika outlet + normalna ponudba), sva bila z ceno zadovoljna.

Najina sredstva so bila tako dovolj visoka, da sva sobila ploščice, ki so nekje med srednjim in višjim cenovnim razredom. Na koncu, pa nama je bilo veliko bolj pomembno, da sva nekaj več denarja imela za pohištvo, kakor za takšne malenkosti po stanovanju.

Ps: Če še koga zanima nama je keramične ploščice polagal lokalni privatnik. Imensko ga ne bom navajal, ker smo tukaj gor ljudje iz cele slovenjie in najverjetneje ta podatek ne bi koristil večini ljudi.

Upam, da bo moj zapis komu pomagal.