Članek
Ni bila lahka odločitev 1. del
Objavljeno Apr 13, 2018

Rabljeno vozilo ali nov nissan qashqai?

Že iz naslova lahko razberete, da sem pred kratkim moral sprijeti eno izmed težljih odločitev, s katero se sreča vsak posameznik. Nakup rabljenega vozila nikakor ni preprosta naloga. Nakup novega vozila, je lahko veliko lažje, pod pogojem, da natančno veš kaj te zanima in kaj potrebuješ.

Pri meni je bilo nekako takole. Vedel sem, da potrebujem novo vozilo, vendar se nikakor nisem mogel odločiti med novim nissanom qashqaiom in rabljenim vozilom.

Vsak ima nekaj svojih prednosti in nekaj slabosti. Pri nakupu rabljenega vozila sem se osredotočal na avtomobile, ki so stari do 4 leta in bi mi lahko ponudili malenkost boljše udobje pri vožnji. Zavedam pa se tudi, da največkrat boljša znamka oz. model avtomobila pomeni posledično tudi višje dolgoročne stroške vzdrževanja vozila.

Tako sem na tehnico moral postaviti kar nekaj različnih dejstev in izračunov. Ne gleden na končno izbiro, bi za novo ali rabljeno vozilo odštel pribljižno isto denarja.

Med tem, ko sem se pri rabljenih vozilih spraševal predvsem o tem, katero vozilo izbrati, kje ga najti, ga uvoziti iz tujine..., sem v primeru, da se odločim za novo vozilo bil dokaj jasen. Želim si novega nissana qashqaia. Zakaj? Predvsem zaradi nekaterih osebnih potreb in prepričanj. Velikost mi povsem ustreza, lepo oblikovan in glede na testno vožnjo, ki sem jo opravil soliden avto.

Za vse, ki pridno berete moj zapis, vas verjetno že zelo zanima, za kateri avtomobil sem se na koncu odločil. Poleg nagledanega nissana qasqaia, sem imel v začetku v izboru tudi audija in bmw-ja.

Lahko bi rekli, da nisi pravi moški, če si ne želiš takšnega avtomobila. Seveda sem si ga želel tudi sam, vendar...

Vendar je izbira rabljena vozila takšnega ranga glede na moj življenski standard realno napačna izbira.

NE! Daleč od tega, da si ga ne bi mogel kupiti, ga vzdrževati. Vendar nočem biti eden tistih, ki imajo glede na ostale življenske navade, avtomobil, ki ne paše zraven.

Ne hodim v hotel s 5 zvezdicami, ne živim v luksuni hiši, moji otroci ne trenirajo smučanja.... Hočem povedati zgolj to, da sem nakup rabljenega avtomobila, ki ne paše v moj življenski slog preprosto - prečrtav!

2 del sledi, čez nekaj dni :)