Članek
Ni bila lahka odločitev 2. del
Objavljeno May 10, 2018

Pa sem le uspel našel nekaj časa za nadaljevanje in novi blog zapis o nakupu rabljenega vozila ali novega - nissan qashqai.

Povzetek prvega zapisa je lahko zelo kratek in natančen. Vsekakor pa tudi realen do samega sebe. Zelo malo je moških, ki si nebi želeli dobrega avtomobila. Veliko pa je tudi takšnih, ki si tak avtomobil privošči, kljub temu, da po amortizacijskem načrtu ali razporejanju sredstev glede na % dohodka, takšnega vozila ne bi "smeli" nikoli imeti.

Sam sem tako sklenil, da je dolgoročen strošek vzdrževanja za "luksuzno" vozilo, kot je bmw 3, audi A4,........zame previsok iz vidika %.

Ta denar raje privoščim naši družini za dodaten izlet v spomladanskih ali jesenskih dneh. Ali pa konec koncev otrokoma na hranilni račun nakažem dodatek. Denar, ki je lahko zaslužen tudi lahko gre. Daleč od tega, da imam najtežjo službo ali zaslužim največ denarja. Želim si samo biti racionalen. Prepričan sem, da veliko lastnikov ferrarija gleda še bogatejše ljudi, ki imajo ogromne jahte in milijonske hiše in si želi tudi to.

Malenksot nadpovprečna služba, ki jo imava z ženo nama je omogočil kvaliteten standard življenja :)

Če želiš rabljeno vozilo, moraš za začetek vedeti, kaj te zanima in kaj potrebuješ. Tako kot imamo v nogometu navijače različnih klubov, imamo tudi ljudje radi določene modele ali znamke avtomobilov bolj kot druge. Pri izbiri rabljenega avtomobila so bili tako prva izbira rabljena vozila audi.

Glede na to, da imava z ženo dva otroka je model A4 bila najpametnejša izbira. Rabljena vozila te znamke sem tako zožil na 1 model.

Če ne bi potreboval "velikega" rabljenega vozila, bi bila moja prva odločitev nedvomno audi TT. Tisti, ki ga je že imal priložnost zaplejati, bo na mojo ugotovitev samo prikimal.

Mogoče pa si za nekaj časa privoščim takšen avtomobil, ko zatavam v "krizo srednjih let".

Da sem se med novimi vozili ob primeru nakupa že odločil za nissana qashqaia, pa lahko razberete že iz 1. dela bloga.

O nissan qashqaiu sem vedel že vse. Imel sem pomudbo, ki jo je bilo potrebno še izboljšati. Edino za kar pri nissanu qashqaiu še nisem bil odločen je barva in dodatna oprema, ki jo pri nakupu lahko izbiraš.

Sreča ali nesreča.

Nedvomno bom za dokončanje svoje zgodbe potreboval še 3. del.

Čez nakaj dni...