Članek
Arhitekt Celje
Objavljeno Oct 29, 2018

Tako kot večina ljudi, ki živi v "naših koncih" (Savinjska), se pri gradnji hiše odloča za arhitekta v Celju. Tako kot pri vsaki stvari, lahko najdemo več različnih ponudnikov, ki imajo različne reference.

Prav tako pa se lahko razlikujejo storitve, ki jih za vas opravijo. Rad bi izpostavil nekaj ključnih stvari s katermim sem se pri iskanju arhitekta v Clju srečal. Prav tako bom napisal katere so bile ključne točke, da sem se odločil za izbranega pondnika. Ker sem želel kvaliteten načrt za svojo hišo, sem se odločil, da natančno pregledam ponudnike. Očetova teorija, naj se izogibam najcenejšemu ponudniku velja skoraj povod. Tudi tukaj se je po analizi izkazala za pravo.

Prva stvar, ki se jo morate zavedati je ta, da nižja, kot bo cena arhitekta v Celju za vaš projekt, manj bo prilagajanja pri izdelavi. Zato vam priporočam, da že pred iskanjem ponudnikov dobro razjasnite sami pri sebi, katere prilagoditve v zunanjosti in notranjosti objekta si želite. Tako kot pravi pregovor naših sosedov. 100 ljudi, 100 čudi.

V kolikor si želite arhitekta v Celju, ki bo stvari prilagodil v celoti vašim željam, bo končna cena tudi nekoliko dražja. Ker si hišo gradimo samo 1x v življenju, se mi je zdelo, da tukaj ni za šparat.

Osebno sem si želel tudi dobre/kvalitetne prilagoditve notranjih prostorov glede na moderne trende. Zato sem iskal arhitekta v Celju, ki se ukvarja tudi z načrtovanjem bivalnih prostorov.

Ko ti razložijo kaj vse je pri tem potrebno upoštevati, ti je hitro jasno, da se stvar "splača". Od prostorske razporeditve, načrta notranje opreme, postavitve dnevne sobe, izračuna izolacije v primerjavi stekla in stene, osvetljava...

Detajlov je ogromno, zato predlagam, da že pred iskanjem izvajalca natančno razčistite sami pri sebi, katere storitve si želite imeti. Tako bo na koncu lažje za vas in za izvajalca.