Članek
Turistična agencija
Objavljeno Dec 21, 2018

Turistična agencija

Turistična agencija je podjetje, kjer vam ponujajo različna potovanja. Za vse, ki imate specifične želje pa vam nekatere turistične agencije omogočajo tudi organizacijo potovanja, ki je popolnoma prilagojeno vaših individualnim potrebam. V kolikor bi v določenem kraju želeli ostati dlje časa, kakor je v klasičnih ponudbah, si želite ogledati specifične kraje, ki jih splošne turistične agencije ne ponujajo, so za vas na voljo tudi takšne turistične agencije, ki se popolnoma posvetijo vašim željam in vam jih pomagajo uresničiti.

Prednosti potovanja preko turistične agencije

Ljudje se potovanj lotimo na različne načine. Nekateri si celotno pot organizirajo sami, rezervirajo vse potrebne storitve na poti in že potujejo. Spet drugi, si pri tem želijo pomoči turistične agencije, saj tam dobijo veliko koristnih nasvetov, za svoje potovanje.

Zmotno je prepričanje, da je potovanje s turistično agencijo dražje, kakor če si celotno pot organiziramo sami. Velikokrat se zgodi, da lahko določeno potovanje, ki traja več dni dobimo ceneje preko turistične agencije, kakor če se na pot odpravimo sami. Turistične agencije namreč rezervirajo večje število kapacitet. Določeni hoteli več kot 80 % svojih kapacitet prodajo na takšen način. Ne glede na to ali je kasneje zasedenost sob v celoti izpolnjena, bo podjetje, ki je rezerviralo določen hotel ali let moralo stroške v celoti kriti. Prav zaradi tega lahko preko turističnih agencij velikokrat dobimo odlično ponudbo za first minute ali last minute izlete, saj si želijo zapolniti vse kapaciteta, drugače bdo imeli izgubo. Tako lahko rezervirate določeno potovanje po izredno nizki ceni, ki jo drugače kot posameznik nikakor ne bi mogli dobiti.

Ostale ugodnosti, ki jih nudijo turistične agencije

O želeni destinaciji lahko na spletu preberemo veliko informacij. Praktično vse, kar želimo zvedeti. Vendar pa je iskanje preko spleta lahko dolgotrajno in ob tem izgubimo veliko ur našega dragocenega časa. Poleg tega se velikokrat zgodi, da se mnenja različnih ljudi na spletu križajo.

Nekdo za ogled določenega muzeja potrebuje zgolj 1 uro, drugi obiskovalec pa lahko v muzeju preživi več kot 4 uri. Prav zaradi tega so informacije, ki jih dobimo preko spleta velikokrat slabše, kakor svetovanje, ki ga prejmemo v turistični agenciji.

V agenciji se bodo posvetili vešim željam in vam jih pomagali maksimalno uresničiti. Prav tako pa vam bo koristila pomoč pri izbiri pravega turističnega avarovanja za vašo destinacijo, najboljši datum za organizacijo izleta glede na vsak posamičen kraj, informacije o ceplenju proti različnimi boleznimi...

Vsak, ki se je na potovanje odpravljal v oddaljene kraje natančo ve, o čem govorim. Tako je naprimer na Karibih v poletnih mesecih veliko orkanov in večja vlaga. V zimskih mesecih pa je vreme za potovanje idealno.

Turistične agencije pa organizirajo tudi ostala potovanja, kot so naprimer šolski izleti, urejanje letalskih kart in povezal za specifične destinacije...

Aktivne počitnice

Aktivne počitnice so tako v Sloveniji kot v tujini vedno bolj popularne. Pri aktivnih počitnicah doživimo mnogo nepozabnih stvari, se naučimo česa novega, bolje sproščamo stres. Med aktivne počitnice turistične agencije štejejo naslednje "dogodivščine":

  • smučanje
  • rečna križarjenja
  • aktivno vadbo v zdraviliščih ali toplicah
  • kajtanje
  • surfanje
  • kolesarjenje
  • pohodništvo
  • treking
  • potaplanje
  • golf

V kolikor imate kakšno vprašanje glede aktivnih počitnic, toplic, turistične agencije in organizacijo potovanj,.... lahko svoje vprašanje napišete v komentar!