Članek
Kotel za kuhanje
Objavljeno Jan 21, 2019

Kotel za kuhanje

Kotel za kuhanje je izredno priročen pripomoček, ki ga lahko z nekaj znanja uporabite za veliko različnih namenov. V tem članku bomo pregledali komu je namenjen kotel za kuhanje, za kaj ga lahko uporabljamo in kakšne so njegove lastnosti. V kolikor boste imeli dodatna vprašanja na to tematiko lahko vprašanje zapišete v komentar in potrudil se bom, da nanj odgovorim v najkrajšem možnem času.

Kotel za kuhanje je namenjen tako domači, kakor industrijski uporabi. Sestavljen je iz nerjavečega materijala - inoxa, ki je odličen za čiščenje po končani kuhi. Prav tako pa preprečuje rjavenje. Ker bo pri vsaki uporabi kotel za kuhanje izpostavljen prav temu, je to eden izmed ljučnih elementov, ki so ga upoštevali pri izdelavi kotlov. Predlagamo vam, da kotel za kuhanje po vsaki uporabi natančno očistite in ga pripravite na nadaljno delo.

Poleg inoxa bomo lahko v kotlu za kuhanje zaznali tudi ostale materijale. Ker je kuho potrebna visoka temperatura je seveda v kotel vgrajen grelec in električna napeljava, ki jo vklopite v elektriko.

Za preprosto uporabo ni treba skrbeti, saj kotel za kuhanje nima veliko gumbov. Kvalitetni kotli za kuhanje nam omogočajo ročno regulacijo temperature s pomočjo digitalnega merilca temperatura. Tako boste lahko natančno določili želeno temperaturo kuge, glede na vaše potrebe.

Nekateri modeli kotlov za kuhanje se lahko s pomočjo posebnega dodatka spremenijo tudi v pasterizator za sok. V kolikor ne veste kaj je to, vam predlagamo, da si preberete članek, ki smo ga na to tematiko sestavili in je izredno obiskan.

Pasterizator za sok je naprava s pomočjo katere lahko poskrbite za obstojnost vašega domačega sokova različnih sadežev, brez dodanih konzervansov.

Kotel za kuhanje je seveda na voljo v različnih modelih in velikostih. Glede na vaše potrebe izberite tistega, ki vam je najbolj ustreza vašim potrebam. Največkrat se razlikujejo redvsem v velikosti. Izbirate lahko med volumnom od 130 L do 250 litrov prostornine.

Modeli se razlikujejo zgolj v volumnu in ne v kvaliteti ali fukncionalosti. Ne glede na model so vsi sestavljeni iz enakih materijalov. Edina razlika, ki jo lahko zasledimo je zgolj moč motorja, ki mora biti pri 250 literskem kotlu veliko večja, kakor pri 150 literskem, če želimo doseči želeno temperaturo v enakem času. Vsi motorji pa delujejo na 400V.

Maksimalna temperatura pa je pri vseh modelih enaka. Zaradi svoje velikosti in lažje uporabe kotla za kuhanje ima na spodnji strani vgrajena kolesa. Tako boste lahko zlahka sami premikali kotel med različnimi potostori.

Vesel bom vsakega vašega komentarja pod tem prispevkom.


				kotel za kuhanje