Članek
Tisk vizitk
Objavljeno Dec 04, 2019

Tisk vizitk ima izjemno velik pomen za tista podjetja ali samostojne osebe, ki večino časa stremijo k sodelovanju s podjetji in k čim večjemu številu poslovnih partnerjev. Za takšna podjetja ali ljudi je izjemno pomembno, da je njihova vizitka kvalitetna, vpadljiva, zanimiva in jasno ter razumljivo napisana. Pravijo, da je najboljša »kratka in jedrnata«. Torej takšna, da zajame bistvo oziroma osnovne ali glavne podatke o osebi ali podjetju. Vse našteto namreč lahko vpliva tudi na prvi vtis, ki si ga človek ustvari o podjetju ali osebi. 

Na različnih sestankih ali srečanjih, ko je na enem mestu zbranih veliko pomembnih ljudi, direktorjev, vodij se največkrat zgodi, da si gostje med seboj ob prvem srečanju izmenjajo vizitke. Ravno zato je zelo pomembno, da so vizitke lepo oblikovane, izstopajo v pozitivnem smislu in s tem privabljajo številne poglede. Posledica tega pa je, da primerna vizitka lahko olajša vašo pot do številnih poslovnih sodelovanj. 

Predno pa se odločite za tisk vizitk, se morate osredotočiti na ključne podatke, ki jih mora vizitka vsebovati. Le-te vam bomo predstavili v nadaljevanju članka. 

Kot prvo je zelo pomembno, da za vašo vizitko izberete privlačno barvno kombinacijo, ki bo v skladu z vašo že obstoječo celostno grafično podobo podjetja. Pri tem se osredotočite na obliko vizitke, logotip vašega podjetja, obliko robov in še različne druge dodatke. 

Pred tiskom vizitke preverite, da se na njej nahajajo vaši osebni podatki:

- ime in priimek,

- telefonska številka,

- elektronski naslov in

- naziv vašega delovnega mesta (na primer vodja prodaje ali direktor).

Priporočamo vam, da na vizitko natisnete tudi naslov vašega podjetja in logotip. Vseeno pa je, na kateri strani se bosta ta dva podatka nahajala (na sprednji ali zadnji strani). Vsi našteti podatki naj bodo zapisani pregledno in razumljivo. 

Za še večjo privlačnost vizitk, bodo poskrbeli naslednji dodatki, za katere se lahko odločite pred tiskom vizitk. Priporočljivo je, da se odločite za obojestranski tisk vizitk. Tako so lahko na eni strani zapisani vaši osebni podatki, na drugi strani pa logotip vašega podjetja, ki bo zaradi velikosti bolj vpadljiv. 

Poleg tega vam svetujemo, da na vizitko zraven osebnih podatkov dodate tudi vašo fotografijo. Tako se bodo lahko ljudje, ki so vas že srečali ali obiskali vaš sestanek, spomnili teme o kateri ste govorili ali o informacijah, ki ste jih posredovali. Kot izredno učinkovit trik na vizitkah navajamo še dodatek, s katerim bodo vizitke izstopale že ob prvem dotiku z njo. To je možno narediti s slepim vtiskovanjem (kjer gre za visoko reliefno vtiskovanje ali globinsko vtiskovanje), vročim ploskim vtisom folije (z njimi lahko ustvarite izjemne vizualne učinke) ali z vročim reliefnim vtiskom folije (tiskanje grafičnih elementov v reliefni obliki). Izbirate lahko tudi med različnimi velikostmi vizitk (standardna formata sta: 85 x 55 mm in 90 x 50 mm) in vrsti papirja. 

Vse zgoraj naštete možnosti oziroma dodatki lahko pripomorejo k lepo oblikovani vizitki, ki bo pritegnila!

Naj tem mestu vam sporočamo, da je tisk vizitk z vsemi omenjenimi dodatki mogoče opraviti v Grafiki Gracer, kjer so znani po dolgoletnih izkušnjah (delujejo že od leta 1976), kvalitetnem tiskanju, prilagodljivosti in zelo pomembni hitri odzivnosti. Pri njih poteka tiskanje z materiali, ki so okolju prijazni in neškodljivi. Glavna dejavnost, ki jo opravljajo v podjetju je tiskarstvo, ponujajo pa tudi prodajo rokovnikov, koledarjev, poslovnih daril ali promocijskih izdelkov in še veliko več. 

V nadaljevanju članka se bomo osredotočili še na kratek opis digitalnega tiska in offset tiska, ki se ga poslužujejo v Grafiki Gracer. 

Offset tisk poteka s pomočjo strojne tehnologije, ki je narejena iz dveh valjev. Postopek je zelo zanimiv, saj je naloga prvega valja, da prenese motiv na drugega in ta ga mora odtisniti na želeno površino. Največkrat uporablja takrat, ko se tiskajo večje količine (okoli 500 kosov) na primer revij, knjig, katalogov, učbenikov ali pobarvank. 

Digitalni tisk je bolj prepoznaven od offset tiska. Namesto valjev gre pri digitalnem tisku za uporabo tako imenovanih barvnih »tonerjev« ali tekoče črnilo (še posebej pri malce večjih tiskalnikih). Največkrat se uporablja za tiskanje manjših količin.