Članek
Radler
Objavljeno Feb 26, 2020

Radler so pili že v 19. stoletju in to dokazujejo zgodovinski pisni viri. V današnjem času pa je ta pijača zelo priljubljena v Evropskih državah. Največ jo popijejo v Nemčiji. Ste vi že poskusili Radler?


				Radler

V kolikor se še niste odžejali s to pijačo, vam bomo v nadaljevanju tokratnega članka našteli nekaj zanimivosti in lastnosti, zaradi katerih se ne boste mogli upreti svežini in okusu priljubljenega Radlerja. Vljudno vas vabimo, da nadaljujete z branjem.

Narejen je iz piva in (največkrat) limonade. To pa lahko nadomestijo tudi s katerim koli drugim sadnim sokom. Ta kombinacija daje odličen okus svežine! Najboljša mešanica omenjenih sestavin je v razmerju 3:2. Tradicionalni recept sicer navaja, da se mora ta pijača pripraviti z mešanjem zmerno blage limonade ali sprita in srednje temnega piva. V sedanjem času pa čedalje bolj namesto srednje temnega uporabljajo svetlo pivo.


				Radler limona

Kupiti ga je možno kot brezalkoholno ali alkoholno pijačo. Tisti, ki ne vsebuje alkohola, ima to prednost, da ga lahko (poleg polnoletnih oseb) pijejo tudi mladoletne osebe oziroma tisti, ki zaradi različnih razlogov ne smejo uživati alkohola. Pri nas v Sloveniji so med najbolj prodajanimi brezalkoholnimi pivi Union Radler bezeg 0.0 in Union Radler Grenivka 0.0. Ta vsebuje kar 6 % sadni delež in zato pravijo, da daje podvojeno osvežitev! Medtem ko tisti z okusom bezga vsebuje 4,5 % sadnega deleža. Poleg tega vsebuje tudi druge sestavine, in sicer: sokove limete, pomaranče in limone. Oba okusa sta zelo dobra in morate ju poskusiti! Kupite ga lahko v stekleni ali pločevinasti embalaži, in sicer v skorajda vsaki živilski trgovini ali pa ga naročite v nekaterih spletnih trgovinah.


				Radler

Upamo, da smo vas navdušili nad današnjim izborom piva! Ne pozabite niti na kozarce za pivo, v katerih bo le-ta zadihal in sprostil vse svoje arome. Vaše brbončice bodo zelo zadovoljne, še bolj pa vi, ki se boste odžejali in osvežili!