Članek
Pleksi steklo za streho
Objavljeno Apr 22, 2020

Pleksi steklo za streho je idealna rešitev za vse tiste, ki si želijo imeti prosojno streho. Pleksi steklo ali (z drugimi besedami) akrilno steklo je namreč prozorne barve in prepušča svetlobo tako kot steklo. Možno ga je naročiti tudi v različnih drugih barvah, vendar se za strehe najpogosteje uporablja v prvotni barvi. Kot zanimivost na tem mestu lahko zapišemo, da se pri opremljanju kuhinj zelo pogosto uporablja v beli barvi.

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo na kratko predstavili še nekaj ključnih informacij o pleksi steklu za streho. Vljudno vabljeni, da nadaljujete z branjem.

Akrilno steklo je umetna masa, ki je narejena iz metilnega estra, polimera in metakrilne kisline. Velja za zelo uporaben, razširjen in vzdržljiv material, ki je izredno dobro odporen na različne vremenske vplive. Ravno iz tega vidika je pleksi steklo za streho izredno uporabno. Med njegove prednosti spada tudi njegova trdnost, ki vpliva na odpornost poškodb ali obrabo. Poleg tega ga je zelo težko lomiti! Na zunanjih površinah se odlično obnese. Nekateri ga uporabljajo tudi (kot streho) na balkonu, vrtu, bazenu ali še kje drugje.


				Pleksi steklo za streho

Uporaba pleksi stekla je v zadnjem času prisotna tudi na področju oblikovanja različnih dekoracij, nakita, pri opremljanju lokalov, za zaščitne elemente ter za sejemski in pisarniški material. Njegove lastnosti mu omogočajo, da ga lahko preprosto režejo in oblikujejo z laserjem. To pa je res super!

Iz fiziološkega vidika je popolnoma nenevaren, zato ga uporabljajo tudi za gospodinjske aparate, pribor, pladnje in drugo. Tudi kopalniške prostore lahko popestrite s pleksi steklom.  Še posebej uporaben bo za tuš kabino, za izdelavo ročajev, kadi, miz in še katerega drugega pohištva.

Od posameznih podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo akrilnega stekla, je odvisno, kakšno ceno mu »postavijo«. Trenutno je omenjeni material med izredno ugodnimi, kar je ena izmed velikih prednosti pred ostalimi (klasičnimi) materiali.