Članek
KOMARJI
Objavljeno May 26, 2022

V toplejših mesecih se narava prebudi, in z njo se prebudijo in hitro razmnožujejo tudi komarji. Poletni sprehodi, pikniki, pohodništvo in ostale aktivnosti dajo komarjem več priložnosti, da povzročijo pik. Komarji so vsako leto vse bolj prisotni. Eden od razlogov je prav gotovo globalno segrevanje. Višje temperature so voda na mlin za vse daljšo prisotnost komarjev skozi leto.

Kako deluje pik komarja?

Samičke komarjev imajo dolge, tubularne rilce, s katerim prebodejo kožo, da se prebijejo do naše krvi. Ob piku v odprto rano sprostijo tudi komarjevo slino, ki vsebuje beljakovine, na katere je naše telo alergično. Posledica je dobro poznana reakcija- rdečica in srbečica.

Katere bolezni prenašajo komarji? 

Komar je najbolj smrtonosna žival na svetu. Morda se zdi nemogoče, da lahko nekaj tako majhnega ubije toliko ljudi, vendar je to res. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije zaradi pikov komarjev vsako leto umre več kot milijon ljudi prav tako pa so bolezni, ki jih prenašajo komarji v porastu. Najbolj poznane bolezni katere prenašajo komarji so:

  1. Malarija (Okužena oseba ima mrzlice, gripi podobne simptome, utrujenost, drisko ali celo vrsto drugih simptomov.)

  2. Zika (Potek bolezni je pri večini lahek, težave z zdravjem običajno izginejo v nekaj dneh ali največ po enem tednu.)

  3. Virus zahodnega nila (V nekaterih primerih ima lahko bolezen hud potek, vključno s prizadetostjo osrednjega živčnega sistema.)

Rešitev za komarje?

Anti Mosquito Skin Care Cream je prva premium slovenska krema katera ščiti pred komarji in insekti ter istočasno neguje kožo. 

Lastnosti: Primarni namen kreme je odganjanje komarjev, vendar deluje tudi na druge žuželke. Ob uporabi kreme upoštevajte, da ta odganja žuželke, ki grizejo, ne pa žuželk, ki pikajo. Med prve sodijo komarji, klopi, bolhe, ščipalke in muhe, med slednje, torej pikajoče žuželke, pa spadajo čebele, sršeni in ose. Krema proti komarjem se lahko uporablja tudi samo kot vlažilni losjon. 

Zaščita: Anti Mosquito Skin Care Cream je kozmetični produkt, ki nudi zaščito proti pikom komarjev do 5h pri enkratnem nanosu. Naša aktivna snov je 100% naravna za razliko od konkurentot kar pomeni da ne vsebuje deet-ov, parabenov in sulfatov.

Negovanje: Krema proti komarjem poleg zaščite nahrani vašo kožo z potrebnimi vitamini in hialuronsko kislino. Slednja kožo globinsko navlaži in spodbuja nastajanje vitalnih celic. Ta sestavina poveča vlažnost, viskoznost, in prožnost vaše kože.

Sestavine: Krema je 100% narejena iz veganskih in naravnih skrbno izbranih sestavin. Vonj repelenta Anti Mosquito Skin Care Cream daje svežino limonske trave in obene pomirjujoč vonj sivke.

Uporaba: Formulacija je prijazna uporabniku, kar pomeni da omogoča enostavno nanašanje, hitro vpojnost in prijeten vonj. S svojo učinkovitostjo in predhodno naštetim krema proti komarjem pričara občutek narave in brezskrbnosti. Bistvena razlika v primerjavi s sprejem je ta, da sprej pri nanosu ponavadi ne pokrije vseh površin ali pa je potrebno za temeljit nanos uporabiti krožno mazanje.

Prijaznost do otrok: Uporaba kreme za otroke je preprosta in je v primerjavi s klasičnimi, vsem dobro znanimi spreji bolj varna. Pri nanosu sprejev na kožo, ta lahko pride v stik z očmi, ustmi ali sluznico. Posebej pri otrocih je to še kako pomembno saj vemo, da so otroci/dojenčki težko pri miru, zato je lažje na njih nanašati kremo z rokami, kot v spreju. Najbolj pomembno pa je da na otroke ne nanašamo strupov kot so repelenti, ki vsebujejo deet-e, parabene in sulfate. Anti Mosquito Skin Care Cream je tako idealna za zaščito izpostavljenih delov kože otroka, da ta lahko brez pikov, ki mu povzročajo srbečico, slabo počutje in razdražljivost, uživa na prostem, tudi v času prisotnosti insektov.