Članek
Kardiolog za pse
Objavljeno Jul 17, 2022

Kardiolog za pse je strokovnjak, ki se ukvarja z zdravljenjem srčnih obolenj psov in drugih živali. V veterinarski ambulanti Zamba kardiolog za pse zagotavlja diagnostiko in oskrbo živali, obolelih s kardiovaskularnim obolenjem. Poudariti moramo, da v kardiološki ambulanti opravljajo preglede številnih živali in ne samo psov ali mačk. Kardiolog za pse opravi pregled srca/ožilja idr. Običajno pregled zajema naslednje: fizikalni pregled, rentgen prstnega koša, elektrokardiogram, meritev krvnega tlaka in še več.

Srčno popuščanje pri psih »FAILING HEART« - Zamba

V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo o tej tematiki predstavili še več informacij. Če želite izvedeti več o tem, vas prijazno vabimo, da nadaljujete z branjem. 

Srčna obolenja so najbolj pogost vzrok za smrt psov

Na tem mestu naj kot zanimivost omenimo, da predstavljajo srčna obolenja najbolj pogost vzrok za smrt psov. Tovrstna obolenja pa se pri slednjih pojavljajo tako pogosto, kot pri ljudeh. Naj še enkrat poudarimo, da za srčna obolenja niso dovzetni le psi, ampak tudi mačke in druge (eksotične) živali. Srčna obolenja psov in mačk pa so sicer lahko prirojena ali pridobljena. Pri psih sodi med najbolj pogoste oblike srčnega obolenja tako imenovani endokarditis (kar pomeni: vnetje notranje stene srca). Do tega pojava pride takrat, kadar se srčne zaklopke slabo odpirajo in zapirajo. To pa povzroči vračanje krvi iz enega dela srca nazaj v drugega. Naj še omenimo, da je zelo spodbudna tudi ta informacija, da je veliko število srčnih težav mogoče zdraviti. 

Srčno popuščanje pri psih »FAILING HEART« - Zamba

Povrnite življenje svojemu psu

Kot smo že omenili, je specialist za tovrstno zdravljenje kardiolog za pse. Slednji lahko vašemu kosmatincu povrne (največkrat dokaj) normalno življenje. Če tudi vi iščete kardiologa, ki bi pomagal vašemu kosmatincu, vam svetujemo, da se obrnete na doktorico Polono Padežnik. Kardiologinja za pse se nahaja v Celju, v veterinarski ambulanti Zamba. Dr. Polona je svoje znanje izpopolnjevala na Irskem v Lissenhall Veterinary Hospital ter opravila seminarje iz kardiologije ESAVS kardio I., II. in III. Izkušena kardiologinja je že vse od leta 2019 članica Evropskega združenja veterinarskih kardiologov ESVC. Od leta v omenjeni ambulanti opravlja kardiološke meritve in obenem sodeluje še pri pisanju strokovnega članka za kardiološki raziskovalni projekt na Latvijski univerzi. Če vas zanima cenik njenih storitev, si ga lahko kadarkoli ogledate s klikom na zgornji odebeljeni napis. Vedite, da kardiološki pregled vključuje naslednje storitve: klinični pregled, meritve krvnega tlaka, EKG, diagnostiko, RTG slikanje in ultrazvočno kardiološko preiskavo. Vse to znaša 150 evrov. 

Veterinarske Storitve | Zamba Veterina | Celje | Sterilizacija | Kastracija

Ob koncu naj še omenimo, da lahko v Zambi poskrbijo tudi za vašo žival. Na voljo so namreč številne veterinarske storitve, ki jih opravljajo izkušeni veterinarji. Ker pri njih sledijo najbolj sodobnim znanstvenim smernicam, vam zagotavljamo, da bo vaša žival pri njih v zelo dobrih rokah! Ponujajo preventivna cepljenja, preglede in zdravljenja živali, kirurgijo, diagnostiko, zobozdravstvene preglede in še veliko več. Kliknite na zgornji odebeljeni napis, kjer vas čaka še več informacij!