Članek
Opel Astra
Objavljeno Sep 28, 2022

Opel Astra je drzna in predstavlja čisto novo generacijo tega modela avtomobila! Zasnovali, razvili in izdelali so jo v Nemčiji, zato vas s tem jeklenim konjičkom zagotovo čaka le najboljše! Za vsakodnevno osupljivo vožnjo, eleganten videz, nizke obratovalne stroške in inovativne tehnologije vam ni potrebno sklepati kompromisov. Dinamična paleta turbo bencinskih motorjev z nizkim trenjem in izjemno učinkovitih dizelskih motorjev v kombinaciji z uglajenimi in izpopolnjenimi menjalniki namreč zagotavlja presenetljivo odziven značaj vožnje.

NOVA Opel Astra je tu!

Poudariti moramo, da ima Opel Astra najboljše možne značilnosti. Vsaka linija in krivulja jasno pokažeta, da je to prihodnost vožnje. Čisto na sprednji strani je drzno zaobljeni značilni vizir oziroma Vizor®. Ta osupljiva ploskev je povsem v skladu z nemškim načelom, da oblika sledi funkcionalnosti, saj v enem samem uglajenem loku elegantno združuje naprave, senzorje in tudi ekskluzivne funkcije prednjega dela vozila. Dopolnjujejo ga čiste, napete površine, ki novi Opel Astra zagotavljajo izrazito športno in obenem tudi samozavestno držo. Vsak edinstven vidik in neponovljiva značilnost poskrbita, da voznik v tem vozilu izstopa na cesti. 

Opel Astra je obogatena z izjemno notranjostjo. V njej lahko odkrijete novo izpopolnjeno digitalno očiščeno Oplovo armaturno ploščo Pure Panel®, ki poenostavi informacije za voznika kot še nikoli prej. Če se boste odločili za nakup tega jeklenega konjička, se boste lahko sprostili v ergonomskih aktivnih prednjih sedežih, oblazinjenih z razkošno alkantaro ali usnjem nappa s funkcijo prezračevanja in masaže. Zakaj se tudi vi ne bi obdali s prostorom, tehnologijo in čistim, urejenim udobjem? Ta vam ponuja najbolj sodobno povezljivost.

Izstopajte kot še nikoli do sedaj!

S tem vozilom imate tudi vi priložnost, da prenehate slediti običajnemu in se prepustite vrhunskemu slogu. Z novim Opel Astra boste izstopali kot še nikoli do sedaj! Najčistejša oblika se odraža v natančnih linijah in izvedbi, zato je vse do najmanjših podrobnosti nove Opel Astre učinkovito in popolnoma uravnoteženo. Ostro natančni nemški proporci sledijo načelu kompasa, kjer so energetsko varčne zadnje luči LED popolnoma usklajene z vizualno osjo. Ustvarjalci tega vozila pravijo, da je nova Opel Astra najbolj drzna kombilimuzina daleč naokrog.

Nova Opel Astra | Konfigurator | Opel Slovenija

Udobje med vožnjo

Se sprašujete, če ta nov jekleni konjiček nudi veliko udobja med vožnjo? Odgovor je seveda – da! Ergonomski aktivni sedeži nove Opel Astra imajo certifikat kakovosti AGR (Kampanja za zdrav hrbet). S številnimi možnostmi prilagoditve, vključno z nastavljivimi nasloni za glavo, elektronsko nastavljivo ledveno oporo in podaljšanjem opore za stegna. Sedeži pa niso le izjemno udobni, ampak podpirajo tudi zdravo držo za dolgoročno dobro počutje voznika in potnikov.

Kaj še izstopa?

Med funkcijami izstopa še ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec®. To omogoča hitro in učinkovito odmrzovanje in odrosevanje. Tudi vi lahko uživate v ogrevanju prednjih in celo zunanjih zadnjih sedežev ter ogrevanju volanskega obroča za topel in prijeten oprijem v mrzlih jutrih. V notranjosti pa vas bo poleg ogrevanih sedežev prav gotovo očaralo tudi panoramsko strešno okno. Slednje preplavi prostorno notranjost tega jeklenega konjička s svetlobo ter omogoča dvig zadnjega dela in odpiranje po celotni dolžini, da lahko tako voznik kot sopotniki uživajo v sončnih žarkih in svežem zraku. Nikakor ne smemo mimo novega Intelli-Air - izjemno učinkovit zračni filter. Ta namreč ves čas zagotavlja informacije o kakovosti zraka ter pomaga ohraniti zrak v kabini svež in čist.

Novo vozilo NOVA Opel Astra

 

V vozilu so nastavili še najsodobnejši Oplov navigacijski sistem, ki je povezan s spletom. Tako lahko  upošteva informacije o prometu in parkiriščih ter omogoča iskanje točk zanimanja (POI) in posodobljene vremenske napovedi, napotke pa prikazuje na inteligentnem projekcijskem zaslonu (HUD), v sklopu instrumentov ali na sredinskem zaslonu na dotik. Pametni sistem poleg vsega upošteva tudi izgovorjene ukaze, če ga najprej 'zbudite' s pozivom "Hej Opel!". 

 

Za še več podatkov o tem vozilu pa obiščite spletno stran Avtotehne Vis.