Članek
Akcijski športi prinašajo zabavo po vsem svetu
Objavljeno May 31, 2023

Aliance ASE je ekipa z več kot desetletji izkušenj pri gradnji boljšega sveta. Svoje delo opravljajo na več kot 170 destinacijah po vsem svetu. Z akcijskimi športi prinašajo zabavo skupnostim po vsem svetu. Prav tako Aliance ASE želijo spodbujati aktiven življenjski slog in vključenost. Na ta način želijo podpreti lokalna podjetja in čim manj obremenjevati okolje. Aliance ASE sestavljajo strastni in izkušeni ljudje z različnimi znanji, in sicer: od športa, gradbeništva in inženiringa do arhitekture in marketinga. Ves čas se trudijo, da vam ponudijo le najboljše rešitve, narejene s strastjo in ustvarjalnostjo, po najvišjih standardih varnosti in kakovosti. Ustvarili so že več kot 270 projektov, svoje delo pa zavzeto opravljajo že več kot 15 let.


Vedite, da v Aliance ASE spodbujajo zdrav in aktiven življenjski slog z infrastrukturo in dogodki, ki jih gradijo in hkrati ponujajo. Njihove zmogljivosti so čim bolj inkluzivne in dostopne, sprejemajo tudi invalide in tiste, ki so na kakršen koli način prikrajšani. Ker so sami odraščali ob pomanjkanju infrastrukture za akcijske športe, razumejo njeno vrednost. Zato vsako leto pomagajo ogroženim skupnostim v več državah do ustrezne infrastrukture.



Vsekakor moramo omeniti, da v Aliance živijo, delajo in »se igrajo« zunaj, na prostem. Ravno zato se jim zdi tako zelo pomembno, da pomagajo ohranjati okolje in spodbujati lokalne skupnosti po vsem svetu. Trajnost za njih ni le še ena izmed mnogih modnih besed, ampak trajnost predstavljajo skozi njihovo vsakdanje delo in dejanja, tako v poklicnem kot tudi v zasebnem življenju.

Ohranjanje okolja


Za Aliance ASE je zelo pomembno ohranjanje okolja. Stremijo namreč k zmanjševanju njihovega vpliva na okolje. Slednje pa se prične z najbolj primerno izbiro lokacije za izvedbo infrastrukture. Najprej torej dobro proučijo, ali je določeno okolje primerno za postavite, izgradnjo neke infrastrukture (pump track, skateparks, urban parks, bike trails, snow parks). Kjer je le mogoče, se osredotočajo na degradirana in zastarela območja. Pri tem uporabljajo reciklirane materiale in skrbijo za uporabo najkrajših transportnih poti. Kljub temu so njihove rešitve dolgotrajne, ob tem pa je zgrajene npr. pump tracke zelo enostavno vzdrževati. S temeljitim načrtovanjem in tovrstno izvedbo spodbujajo recikliranje in okolju prijazno ravnanje v objektih, ki so jih zgradili.

Lokalna gradnja


Na tem mestu naj še omenimo, da so popolnima predani lokalnemu gospodarstvu. To pomeni, da so npr. pump tracki v 99 % izdelani lokalno ali regionalno. Pri gradnji se trudijo, da uporabljajo le materiale iz lokalnega okolja. Dobro podpirajo tudi lokalna podjetja in lokalno gospodarstvo. Sodelujemo še z lokalnimi izvajalci in celo prostovoljci, da še dodatno znižajo stroške projekta, kadar koli je to mogoče.

Če vas zanima, katere projekte so že izpeljali popolno, vam svetujemo, da obiščete njihovo spletno stran. Prav tako si lahko na spletni strani preberete še več informacij o tem podjetju in tej odlični ekipi. Morda pa najdete še kakšno koristno informacijo, ki bo pripomogla tudi k izgradnji npr. skatepark-a v vaši občini.

#pumptrack #skatepark