Članek
Kako je študentsko delo pomagalo Luciji do prve zaposlitve
Objavljeno Sep 14, 2023

V študentskih letih sem se naučila ceniti vsako poletje, ki sem ga preživela v delovni vnemi. To ni bilo le zato, da sem si prislužila nekaj dodatnega žepnine, temveč zato, ker sem verjela v moč pridobivanja praktičnih izkušenj, ki bi mi lahko pomagale oblikovati prihodnost. To mi je omogočilo raziskovanje različnih panog in pridobivanje znanja, ki ga učilnica ne more ponuditi.

Iskanje prve zaposlitve


Bila sem pripravljena stopiti na trg dela kot mlada strokovnjakinja, vendar sem se zavedala, da bo ta korak zahteval premišljeno strategijo. Med brskanjem po možnostih iskanja zaposlitve sem se spomnila prijateljice, ki mi je omenila agencijo za zapošljavanje Workforce. Obrnila sem se nanje, da bi izvedela več o njihovih storitvah.

Vpis v bazo iskalcev zaposlitve


Vpisala sem se v njihovo bazo iskalcev zaposlitve in kmalu prejela povabilo na prvi razgovor. Razgovor za zaposlitev je bila nova izkušnja in precej drugačna od prejšnjih razgovorov za počitniško delo. Bila sem prijetno presenečena nad pristopom kadrovske agencije, saj so razumeli moje interese in želje.

Prijave na delo, razgovori in zaposlitev


Z njihovo pomočjo sem začela aktivno iskati svojo prvo zaposlitev. Redno so me obveščali o različnih možnostih, ki bi ustrezale mojim kvalifikacijam in interesom. Vsak korak so me usmerjali ter mi nudili podporo pri pripravi na razgovore in pri nasvetih za uspešno zaposlitev. To mi je dajalo občutek, da nisem sama v tem procesu, ampak imam za sabo ekipo strokovnjakov, ki me vodi skozi neznane vode iskanja zaposlitve.

Že drugi mesec intenzivnega iskanja se je končno pojavila priložnost, ki se je zdela kot popolna ujemanje. Bilo je delovno mesto, ki se je tesno povezovalo z mojim področjem študija, ponujalo pa je tudi konkurenčno plačilo in možnost kasnejšega napredovanja.
Ko sem se uspešno zaposlila, sem se zavedala, da gre velika zasluga mojim izkušnjam, ki sem jih pridobila ob počitniškem delu in seveda tudi kadrovski agenciji Workforce, saj so me usmerjali skozi celoten proces.

Poleg tega, da sem našla zaposlitev, sem skozi to izkušnjo pridobila tudi neprecenljive veščine in znanje o iskanju zaposlitve. Razumem, da je ta korak le začetek moje poti, vendar sem hvaležna, da sem imela ob sebi strokovno ekipo. Moja izkušnja s kadrovsko agencijo je bila izjemno pozitivna in toplo jo priporočam vsakemu iskalcu zaposlitve, ki išče ne le delo, temveč tudi strokovno vodstvo in podporo na svoji karierni poti.

Agencija za zapošljavanje Workforce

V agenciji za zapošljavanje Workforce razumejo, da je korak iz študijskih klopi na trg dela lahko izziv, zato so tukaj, da vam pomagajo. Z njihovo pomočjo boste pridobili dostop do raznolikih priložnosti, ki ustrezajo vašim kvalifikacijam in interesom. Ne le, da vas povežemo z vodilnimi podjetji v različnih panogah, ampak vam nudijo tudi strokovno usmerjanje in podporo skozi vsak korak iskanja zaposlitve.